Wat is er nieuw in AI in Amsterdam, NOV 2021

Wat is er nieuw in AI in Amsterdam, NOV 2021

Wat is er nieuw in AI in Amsterdam In Amsterdam is een nieuw AI-lab geopend, en het is het eerste in zijn soort. Het lab zal zich toeleggen op de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie voor gebruik in de gezondheidszorg, autotechniek en telecommunicatie. Dit betekent dat als je op zoek bent naar een baan waarbij AI …

Wat is er nieuw in AI in Amsterdam In Amsterdam is een nieuw AI-lab geopend, en het is het eerste in zijn soort. Het lab zal zich toeleggen op de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie voor gebruik in de gezondheidszorg, autotechniek en telecommunicatie. Dit betekent dat als je op zoek bent naar een baan waarbij AI een rol speelt of geïnteresseerd bent in het leren over de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied, je hier moet zijn!

Wat is er nieuw in AI in Amsterdam

Wat is er nieuw in AI in Amsterdam:

Amsterdam organiseert World Summit AI

Deze week komen in Amsterdam ‘s werelds knapste koppen bijeen voor een conferentie die in het teken staat van kunstmatige intelligentie. 14 opkomende start-ups uit heel Europa zullen hun technologieën en innovaties laten zien die gebruik maken van AI om problemen op te lossen zoals de toegang tot gezondheidszorg of uitdagingen op het gebied van milieuduurzaamheid rond oplossingen voor het beheer van de luchtkwaliteit, onder andere!

Team onder leiding van Universiteit van Amsterdam wint financiering voor ontwikkeling betrouwbare AI-systemen

De Universiteit van Amsterdam (UvA) heeft van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) een subsidie van 25 miljoen euro gekregen. De financiering gaat naar 17 nieuwe labs van ICAI, waar algoritmes worden ontwikkeld die uitblinken in nauwkeurigheid en betrouwbaarheid – allemaal kwaliteiten die we nodig hebben van betrouwbare AI!

Het ROBUST-programma is een samenwerking tussen AI-geïnteresseerde partijen om enkele van de dringendste behoeften van de mensheid aan te pakken.

*Het doel: talent aantrekken en van betrouwbaar onderzoek naar kunstmatige intelligentie een internationale gedeelde verantwoordelijkheid maken, met zowel universiteiten als spelers uit het bedrijfsleven die samen met overheidsorganisaties bij deze inspanning betrokken zijn.* * Het definiëren van wat we hier bedoelen met “betrouwbaar” is iets waarover gediscussieerd is, omdat er verschillende ideeën bestaan over hoe men te werk moet gaan bij het creëren van veiligheidsmaatregelen voor dergelijke krachtige technologie, zelfs als die vandaag al bestaat of morgen ontwikkeld zal worden; maar nu we in ieder geval precies weten waar die discussies moeten plaatsvinden, kan dat helpen om snel vooruitgang te boeken in plaats van verloren te gaan tussen allerlei andere concurrerende prioriteiten

Een nieuwe AI-community wordt gelanceerd

De toekomst van werk is nu. Ai.NL gelooft dat elk bedrijf data-gedreven en AI aangedreven zal moeten worden om relevant te blijven op de markt waar de huidige economie om vraagt, door het verbinden van innovators met mensen die op zoek zijn naar inspiratie over hoe machine learning jouw bedrijf of startup idee kan voeden, samen met podcasts artikelen & evenementen gehost door Remy Geilings Ait (ai) – Het Nederlands Instituut voor Kunstmatige Intelligentie

Opgericht door: REMY GEILING; Seed Fund Provider Of Choice

Amsterdam Business School onderzoekt gebruik AI om boekhoudfraude op te sporen

We zouden binnenkort in staat kunnen zijn om boekhoudfraude op te sporen uit gepubliceerde financiële overzichten met behulp van machine learning.

Indranil Bhattacharya, een promovendus aan de Amsterdam Business School (ABU), ontwikkelt machine-learning modellen die frauduleuze praktijken kunnen opsporen, zoals managers die hun aandeelhouders proberen te misleiden. Als dit project slaagt, zou het volgens hem een gemakkelijke manier zijn om “compliance en het vertrouwen van de financiële markten te winnen” De UvA heeft hem toegang verschaft via haar high-end computers die krachtig genoeg zijn om grootschalige berekeningen uit te voeren die nodig zijn voor AI-systemen zoals LISA.

Plantenwetenschappers om AI-aangedreven veerkrachtige gewassen te ontwikkelen

Plantenwetenschappers aan de Universiteit van Amsterdam hebben van Nederlandse universiteiten en onderzoeksorganisaties groen licht gekregen om planten te creëren die beter bestand zijn tegen extreme weersomstandigheden, plagen en ziekten – zonder gebruik te maken van pesticiden. Gegevens over genexpressieniveaus zullen worden verzameld voor deze nieuwe gewasvariëteiten, zodat zij inzicht kunnen krijgen in hun “veerkracht” in reactie onder verschillende soorten omstandigheden, zoals hoge temperaturen of gebrek aan irrigatie als gevolg van droogte.

 

De investering van €50 miljoen ($55 miljoen USD) door het NWO fonds Distant Future markeert een belangrijk keerpunt in het creëren van voedselzekerheid door innovatie en tegelijkertijd het tegengaan van klimaatverandering – dit geld is niet alleen afkomstig van door Nederlandse burgers betaalde belastingen, maar ook van donaties!

Het AI-ecosysteem van Amsterdam

Amsterdam wordt beschouwd als een van de meest AI-ready steden in deze wereld en wordt ondersteund door een bloeiend ecosysteem voor bedrijven om hun eigen innovatieve oplossingen te ontwikkelen met diepgaand inzicht in hoe het kan worden toegepast. De mensen hier nemen ook een actieve rol in wat ze willen dat innovaties worden geïmplementeerd, wat de reden is waarom publiek/private initiatieven zoals Artificial Intelligence Technology For People meer mensgerichte ontwerpen aanmoedigen, zodat de maatschappij er echt van profiteert – ook al zijn er op het eerste gezicht misschien wat negatieve factoren!

Leave a Comment