8 dingen om zorgvuldig een advocaat te selecteren

8 dingen om zorgvuldig een advocaat te selecteren

Eerst en vooral moet uw advocaat uw beste belangen voor ogen houden wanneer hij met u samenwerkt. Dit is belangrijk omdat hij of zij zal worden ingewijd in vertrouwelijke informatie over uw persoonlijke en professionele leven dat kan helpen of kwetsen je. Afgezien van professionaliteit, het juridische veld is een industrie die een bepaald niveau …

Eerst en vooral moet uw advocaat uw beste belangen voor ogen houden wanneer hij met u samenwerkt. Dit is belangrijk omdat hij of zij zal worden ingewijd in vertrouwelijke informatie over uw persoonlijke en professionele leven dat kan helpen of kwetsen je. Afgezien van professionaliteit, het juridische veld is een industrie die een bepaald niveau van deskundigheid en ervaring vereist. Een gekwalificeerde advocaat moet een bewezen track record van succes hebben om effectief te navigeren door de complexiteit van juridische kwesties. Bij het kiezen van een advocaat, gebruik Common Good Citizen als een bron.

Bijvoorbeeld, kunnen sommige advocaten hebben een domein van expertise, omdat ze alleen de praktijk bepaalde soorten van het recht. De perfecte advocaat kan in staat zijn om u de beste diensten met betrekking tot uw juridische probleem, met al uw zorgen in het achterhoofd. Een andere factor is de kostprijs, omdat een ervaren advocaat meer in rekening kan brengen dan een onervaren advocaat en over het algemeen geen extra waarde biedt. Bijvoorbeeld, specifieke gebieden van het recht (zoals persoonlijk letsel en strafrechtelijke verdediging) kost tijd om een skillset te ontwikkelen. Dit is waarom het belangrijk is om de locatie van de advocaat te overwegen wanneer het proberen om iemand die u zal helpen vechten door middel van juridische kwesties te vinden.

Hier zijn 10 factoren waar u aan moet denken bij het zoeken naar een advocaat: 

1. Lange of korte termijn?

Het juridische proces kan verwarrend en stressvol zijn. U heeft iemand nodig die u en uw belangen in de rechtszaal vertegenwoordigt. Bij The Sanchez Firm zijn wij toegewijd aan het zoeken naar gerechtigheid voor onze cliënten. Misschien wordt u geconfronteerd met een probleem zoals faillissement, echtscheiding of scheiding van tafel en bed — wat de reden voor uw zaak ook is, u heeft een advocaat nodig die ijverig zal streven naar een oplossing die voor u werkt. Laat ons uw zaak vandaag evalueren.

Company management on a meeting Multi-ethnic group of business persons discussing business law stock pictures, royalty-free photos & images

De eerste stap naar het vinden van een lange termijn advocaat is om te bepalen wat voor soort juridische bijstand die u nodig hebt. Als u behoefte heeft aan een strafrechtelijke verdediging advocaat of gewoon behoefte aan wat advies over een zaak, dan kunt u in staat zijn om een ervaren, gekwalificeerde advocaat voor dit soort werk te vinden voor goedkoper dan een advocaat die kan omgaan met al uw juridische werk in je leven. In tegenstelling, als u op zoek bent naar iemand om te helpen alle aspecten van uw leven te beheren en u te helpen met eventuele juridische kwesties, moet u misschien iemand die alles kan behandelen in de toekomst te vinden en alleen beroep doen op af en toe op korte termijn advocaten wanneer zich specifieke situaties voordoen.

2. Rechtsgebied

De meest gestelde vraag: “Wat voor soort recht beoefent u?” Het is een moeilijke vraag om snel te beantwoorden, zodat een niet-advocaat kan denken dat u niet in staat bent om uit te leggen in welk rechtsgebied u gespecialiseerd bent. Alvorens deze of andere typische vragen te beantwoorden die de meeste mensen aan advocaten stellen, is het raadzaam dat u zich bewust bent van waar het gesprek naartoe gaat. Het beste is om voor het gesprek te weten of uw rechtsgebied überhaupt ter sprake zal komen. Als dat het geval is, besteed dan 45 tot 90 seconden aan het geven van een overzicht van uw rechtsgebied.

Lawyer is explaining about the wrongdoing laws regarding fraud to the client at the office.  law stock pictures, royalty-free photos & images

Advocaat is een breed begrip. Een advocaat kan werken in een letselschade advocatenkantoor, strafrechtelijke verdediging kantoor of zelfs als officier van justitie werken met de rechtshandhaving. Een advocaat in algemene praktijk is echter een advocaat die ruime ervaring heeft op verschillende gebieden van het recht. Een advocaat met een algemene praktijk kan ervaring hebben van familierecht tot strafrecht of van arbeid en werkgelegenheid tot estate planning. Voor het hedendaagse gebruik van het woord general practice, zie ons encyclopedie-item .

De wet is ingewikkeld. Het vinden van de juiste advocaat voor uw juridische kwestie vereist een grondig begrip van hoe elk zich specialiseert in bepaalde gebieden. Hier zijn 4 manieren waarop u aan de slag kunt, maar aarzel niet om contact met ons op te nemen als u vragen of zorgen hebt.

3. Staan ze hoog aangeschreven?

Contact opnemen met een advocaat wanneer u juridische diensten nodig heeft kan intimiderend zijn. Wij kunnen u echter helpen het proces te stroomlijnen door u te helpen bij het vinden van de juiste advocaat. Wij bieden een uitgebreide database van gekwalificeerde advocaten om uit te kiezen. Of uw zaak nu strafrechtelijk is of letselschade betreft, u kunt erop vertrouwen dat onze professionals de klus zullen klaren.

4. Locatie:

Bij juridische zaken is het belangrijk een advocaat te vinden met kennis van zaken. Of u nu hulp nodig heeft bij het opstellen van een testament, het opstellen van een zakelijke overeenkomst, of het indienen van een echtscheidingsverzoek, ons familie advocatenkantoor in Winnipeg kan u helpen uw problemen op te lossen. Wij zijn hier om u gratis te helpen, en er zijn geen verplichtingen of kosten tenzij we uw zaak winnen. Dus als u in Winnipeg woont en vragen heeft over familierechtelijke kwesties zoals het burgerlijk huwelijk of adoptie, neem dan vandaag nog contact met ons op – we kunnen u zelfs persoonlijk ontmoeten als u dat verkiest.

5. Ervaring

Of u nu slachtoffer, getuige of verdachte bent in een strafzaak, de advocaten van Michael Finnegan and Associates kunnen u voorzien van de juridische diensten die nodig zijn om uw situatie effectief op te lossen. De oprichter van het bedrijf, Michael Finnegan, heeft meer dan 20 jaar ervaring in het behandelen van strafzaken in de staat Florida. Zijn team bestaat ook uit ervaren advocaten en paralegals die u kunnen voorzien van het grondige onderzoek en de procesdiensten die nodig zijn om uw zaak vooruit te helpen.

6. Grootte van het bedrijf:

Het kiezen van het juiste advocatenkantoor kan ingewikkeld en uitdagend zijn – vooral als u een bedrijf start, een echtscheiding doormaakt of letsel oploopt. Om u te helpen een weloverwogen beslissing te nemen, hebben wij hieronder wat informatie voor u op een rijtje gezet om u te helpen het juiste advocatenkantoor te vinden voor uw specifieke behoeften.

7. Kosten en facturering

gavel Gavel on desk. Isolated with good copy space. Dramatic lighting. law stock pictures, royalty-free photos & images

Hoeveel u bereid bent te besteden is aan u. Bij een voorschot betaalt de cliënt een vast bedrag aan de advocaat voor toekomstige honoraria. Dit is meestal ongeveer 1/3 van de totale kosten. Bij een uurtarief betalen cliënten voor hun tijd per uur en tegen een standaardtarief dat afhangt van uw regio en hoe ervaren de advocaat is. Het vaste tarief geeft aan hoeveel het kost om uw zaak af te handelen. Voorwaardelijke vergoedingen zijn alleen mogelijk als er een vergoeding zoals geld of schade is betrokken bij uw rechtszaak, maar ze kunnen ook worden verhoogd, afhankelijk van het ervaringsniveau van de advocaat, dus zorg ervoor dat u eerst vraagt!

Laten we het over de prijs hebben. Dit is uitsluitend een telefoongesprek om informatie over uw zaak te verzamelen en u een schatting te geven voor de dienstverlening. Ik neem zaken aan op basis van contingentie, wat simpelweg betekent dat als ik de zaak aanneem, u mij niets verschuldigd bent tenzij wij een schadevergoeding voor u verkrijgen. Als we geen geld voor u terugwinnen en uw zaak uiteindelijk wordt geseponeerd, dan is het gratis. Hoe klinkt dat tot nu toe?  Ik begrijp dat dit een ongemakkelijk onderwerp kan zijn om te bespreken, dus neem uw tijd en voel u vrij om mij alle vragen te stellen die u heeft.

8. Beschikbaarheid

De advocaten van Polk County Law zijn een groep toegewijde advocaten die ernaar streven juridische diensten van de hoogste kwaliteit te leveren. Wat uw juridische probleem ook mag zijn, er is een Polk County advocaat in ons team die u zal helpen het op te lossen. Wij bieden diensten aan op het gebied van residentieel en commercieel onroerend goed, familierecht, en persoonlijk letsel/ongevallenclaims. Wanneer u ons kantoor belt, kunnen wij u vertellen hoeveel tijd een advocaat aan uw zaak heeft besteed, aan hoeveel zaken hij/zij op een bepaald moment werkte en wat de referenties van de advocaat waren.

Er zijn veel juridische onderwerpen die niet goed worden begrepen door de gemiddelde persoon. Het rechtssysteem heeft zijn jargon, dat verwarrend kan zijn voor mensen met weinig tot geen ervaring in de wet. Een goede advocaat moet weten hoe ingewikkelde zaken uit te leggen, u te voorzien van duidelijk Engels advies over uw situatie, en u te presenteren met een scala aan opties of oplossingen om over na te denken alvorens te beslissen over een plan van aanpak.

Leave a Comment