USB OPLADER – 3 FEITEN DIE U MOET WETEN

USB OPLADER – 3 FEITEN DIE U MOET WETEN

Als je denkt aan USB oplader  en -connectoren, denk je waarschijnlijk aan USB Type A. Dit is de platte, rechthoekige connector/poort die het meest wordt gebruikt in alles, van computers en laptops tot wandladers en flashdrives. Andere usb oplader  on nectorvormen zijn USB Micro, Mini, Type B en Apple Lightning. De afgelopen jaren is er …

Als je denkt aan USB oplader  en -connectoren, denk je waarschijnlijk aan USB Type A. Dit is de platte, rechthoekige connector/poort die het meest wordt gebruikt in alles, van computers en laptops tot wandladers en flashdrives. Andere usb oplader  on nectorvormen zijn USB Micro, Mini, Type B en Apple Lightning.

De afgelopen jaren is er echter een andere vorm van de usb oplader onnector ontstaan, en deze komt steeds vaker voor bij elke nieuwe versie van populaire telefoons, laptops en meer. De kans is groot dat als je een gloednieuwe MacBook of Android-smartphone hebt, je usb oplader  gebruikt.

Als u denkt aan USB-poorten en connectoren, denkt u waarschijnlijk aan USB Type A. Dit is de platte, rechthoekige connector/poort die het meest wordt gebruikt in alles, van computers en laptops tot wandladers en flashdrives. Andere usb oplader onnectorvormen zijn USB Micro, Mini, Type B en Apple Lightning. In de afgelopen jaren is er echter een andere vorm van de usb oplader onnector ontstaan, en deze wordt steeds gebruikelijker bij elke nieuwe versie van populaire telefoons, laptops en meer. De kans is groot dat als je een gloednieuwe MacBook of Android-smartphone hebt, je usb oplader  gebruikt.

usb oplader  PD kan een grotere hoeveelheid stroom leveren dan standaard wandladers, dus het is vooral handig om apparaten snel weer van stroom te voorzien. USB-PD kan smartphones/tablets tot 70% sneller opladen dan een standaard die slechts 5 watt vermogen biedt. En aangezien USB Power Delivery een open, algemeen aanvaarde standaard is, gebruiken meer opladers de technologie. Deze flexibiliteit betekent dat u zich minder zorgen hoeft te maken over het kwijtraken, breken of niet hebben van uw specifieke/eigen oplader, omdat er meer opladers zullen werken met uw usb oplader  batterijen apparaat.

WAT IS usb oplaadbare ?

Kleiner en slanker dan het bekende Type A, usb-oplaaden  is ontworpen met een omkeerbare punt en geen “omhoog” of “omlaag” oriëntatie. Hierdoor hoef je de connector niet meerdere keren om te draaien om hem goed in de poort te laten passen. Hij is strak genoeg om te worden gebruikt in kleine, dunne apparaten zoals smartphones, maar kan ook voldoende stroom aan om grotere apparaten zoals laptops en computers op te laden.

usb oplaadbare kan hogere gegevensoverdrachtsnelheden en hogere stroom/spanning aan voor nieuwe specificaties, wat zich vertaalt in snellere oplaadtijden. Maar het sleutelwoord daar is kunnen . Het is belangrijk op te merken dat niet alle usb oplader -poorten gelijk zijn gemaakt. 

usb oplaadbare  EN VOEDING

Aan de voorkant van onze Yeti X Power Station ‘s bevinden zich twee nieuwe poorten: usb oplaadbare  en usb oplader  Power Delivery. De eerste is slechts een usb oplader -poort die werkt volgens de nieuwste USB 3.1-oplaadstandaarden tot 3 ampère. De tweede ondersteunt een dynamische snellaadtechnologie genaamd Power Delivery. 

Power Delivery (PD) is een specificatie voor het verwerken van hoger vermogen en stelt een reeks apparaten in staat om snel op te laden via een USB-verbinding. Het werkt door een gesprek tussen twee apparaten mogelijk te maken om een ​​stroomcontract te onderhandelen, zodat ze kunnen bepalen hoeveel stroom uit de oplader kan worden gehaald. Power Delivery begint bij de 5V-instelling en is configureerbaar tot 20V. Met een standaard usb oplaadbare -kabel kan deze tot 60 W aan en tot 100 W met een daarvoor bestemde EMCA-kabel.

Een ander punt van belang met betrekking tot Power Delivery is dat de stroom in beide richtingen kan stromen, zonder vaste richting op basis van circuit of verbinding. Als u bijvoorbeeld twee telefoons die Power Delivery ondersteunen zou aansluiten met een usb oplader -oplaadkabel, zou de ene telefoon de andere kunnen opladen en vice versa.

DE JUISTE LADER KIEZEN

Als het gaat om het selecteren van de juiste oplaadoplossing voor uw usb oplader -apparaat, zijn er een paar dingen waar u rekening mee moet houden. Ten eerste is de Power Delivery-classificatie niet hetzelfde als de powerbank-classificatie. Een powerbank met een vermogen van 60 W kan bijvoorbeeld verwijzen naar het totale vermogen van alle poorten. Alleen omdat het een usb oplader -poort bevat, betekent dit niet noodzakelijkerwijs dat de poort Power Delivery ondersteunt en 60 W op die ene poort alleen zal uitvoeren.

Let in plaats daarvan op een oplaadoplossing met een usb oplader -poort met een specifieke Power Delivery-classificatie van maximaal 60 W. Let vervolgens op de spanning die door de oplader wordt ondersteund. De meeste ondersteunen slechts een paar vaste spanningen waarvan u wilt controleren of deze door uw apparaat worden ondersteund voor de snelste lading.

Om er zeker van te zijn dat u het meeste uit uw oplaadbron haalt, of het nu een usb oplader -powerbank of een energiestation is, kunt u het beste kijken naar de adapter die bij uw apparaat is geleverd en de beoordelingen vergelijken met die van het oplaadapparaat . Anders kunt u vast komen te zitten met een langzamer dan verwacht laadtarief.  

UNIVERSELE OPLAADOPLOSSING

Stel je een wereld voor waarin één kabel de ultieme oplaadoplossing was voor al je gadgets. Geen gedoe meer om meerdere snoeren in pakken en tassen te proppen, of worstelen om erachter te komen welke connector bij welk apparaat past. Het is nooit gemakkelijk om precies te weten hoe de toekomst van opladen eruit zal zien, maar dit zou eerder vroeger dan later werkelijkheid kunnen worden. 

Leave a Comment