Zijn Excel-cursussen de moeite waard?

Zijn Excel-cursussen de moeite waard?

Ja, ze zijn het absoluut waard. Uw potentiële werkgever kan niet weten of u Excel een keer hebt geopend of dat u een expertcertificering hebt. Het behalen van een Microsoft Excel-certificaat kan je helpen om op te vallen op de arbeidsmarkt door aan werkgevers en wervingsmanagers te laten zien dat je over de nodige vaardigheden beschikt.  Afgezien …

Ja, ze zijn het absoluut waard. Uw potentiële werkgever kan niet weten of u Excel een keer hebt geopend of dat u een expertcertificering hebt. Het behalen van een Microsoft Excel-certificaat kan je helpen om op te vallen op de arbeidsmarkt door aan werkgevers en wervingsmanagers te laten zien dat je over de nodige vaardigheden beschikt. 

Afgezien van het aantonen van Excel-vaardigheid, toont het behalen van een certificering aan dat u zich hebt verplicht tot het werk dat nodig is om te leren en te slagen voor het examen. Het initiatief nemen om jezelf te verbeteren kan het verschil zijn dat je onderscheidt.

Maar voordat we kijken welke cursussen u kunnen helpen bij het ontwikkelen van uw vaardigheden, laten we eerst eens kijken waarom professionals denken dat Excel cursus de moeite waard zijn.

De voordelen van het verbeteren van uw Excel-vaardigheden

Een Microsoft Excel-certificering kan professionals in verschillende bedrijfstakken helpen hun loopbaan vooruit te helpen, niet alleen die in het bedrijfsleven, de boekhouding en financiën . Hieronder volgen enkele voordelen van het behalen van een Microsoft Excel-certificering:

1. Betere werkprestaties

Certificeringstrainingen kunnen u helpen uw werkprestaties te verbeteren, vooral als u met grote hoeveelheden gegevens werkt. Met uw nieuw verworven vaardigheden bent u in staat om taken sneller en efficiënter uit te voeren en uiteindelijk meer werk gedaan te krijgen.

Rekenen is tijdrovend, zeker als je je werk dubbel moet controleren. Meer complexe berekeningen kunnen worden gemaakt met behulp van geavanceerde Excel-tools. 

Zodra uw formule is geschreven en uw setopdracht is geprogrammeerd, voltooit het programma alle berekeningen, waardoor u tijd overhoudt voor andere taken en ervoor zorgt dat u de eerste keer over nauwkeurige gegevens beschikt.

2. Erkenning

Een Microsoft Excel-certificaat van een goede geaccrediteerde hogeschool wordt over de hele wereld erkend. Als u er een behaalt, bevestigt u uw kennis van de software en helpt u bij alle toekomstige sollicitatiegesprekken.

3. Zelf je vaardigheden evalueren

Examens zoals het Microsoft Office Specialist: Excel Associate (Excel en Excel 2019) certificeringsexamen zijn bedoeld om uw kennis van Microsoft Excel te beoordelen. Door het examen af ​​te leggen, kunt u zich er niet alleen op voorbereiden en ervoor zorgen dat uw vaardigheden voldoen aan de industrienormen, maar ook om te zien hoe u op die normen wordt geplaatst.

Veel mensen denken dat ze ergens goed in zijn totdat ze een examen afleggen en beseffen dat ze slecht scoren op een bepaald gebied. Dit geeft hen de mogelijkheid om hun zwakke punten te benadrukken en eraan te werken.

4. Concurrentievoordeel:

Gezien de optie zou elke kandidaat iets willen dat hen helpt andere sollicitanten te overtreffen. Een Microsoft Excel-certificering toont aan dat je over de nodige vaardigheden beschikt en onderscheidt je van andere sollicitanten.

5. Verhoogd salaris en carrièremogelijkheden

excel

Gecertificeerde professionals worden vaak gekozen voor analytische en leidinggevende functies. Ze krijgen ook een hoger startloon. Een waardevolle werknemer zijn, verbetert niet alleen uw werkzekerheid, maar biedt ook kansen voor vooruitgang. 

Werknemers moeten altijd zoeken naar manieren om hun waarde voor het bedrijf te vergroten om te voorkomen dat ze worden vervangen door jongere werknemers met meer geavanceerde vaardigheden. Het is van cruciaal belang om nieuwe vaardigheden te leren en te beheersen om op de hoogte te blijven van je spel en jezelf te positioneren voor meer veiligheid en vooruitgang.

Cursussen die een grote impact zullen hebben op je cv

We hebben een lijst samengesteld met de beste Excel-cursussen met certificaten om je te helpen je vaardigheden te verbeteren, ongeacht het efficiëntieniveau dat je hebt. We raden ze ten zeerste aan omdat ze allemaal van geaccrediteerde hogescholen zijn en online zijn … wat betekent dat je ze vanuit het comfort van je woonkamer kunt voltooien!

1. Inleiding tot Microsoft Excel-certificaat

Dit is een instapcertificaat dat op elke baan van toepassing is. Zelfs als u slechts een kantoorassistent bent, kan zelfs een basiskennis van MS Excel u helpen om vooruit te komen in uw carrière.

Cursusbeschrijving: 

Maak werkbladen om u te helpen bij het beheren, opslaan, organiseren en analyseren van gegevens. Het meest gebruikte programma hiervoor is Excel, de krachtige spreadsheetsoftware van Microsoft. De meeste werkgevers verwachten zelfs dat nieuwe werknemers praktische kennis van Microsoft Excel hebben.

In deze cursus leert u de fundamentele functies en toepassingen van Microsoft Excel. Door hands-on lessen leer je tal van sneltoetsen om snel en efficiënt werkbladen op te zetten.

2. Excel Intermediate voor gegevensanalisten 

Dit is een intermediaire certificering voor Excel-gebruikers die bekend zijn met de basisfuncties van Excel en graag willen doorgroeien naar het intermediaire niveau. U kunt de logische, statistische en tekstfuncties begrijpen. 

Deze cursus behandelt INTERMEDIATE concepten van de Excel-certificeringsexamens met behulp van actuele mobiliteitsgegevens.

Cursusbeschrijving: 

Het begrijpen van formules is een cruciale middeltechnische vaardigheid in mobiliteitsanalyse en aanverwante gebieden zoals management en engineering. 

Formules zetten informatie om in beslissingen. Logische en statistische formules kunnen een dataset analyseren en een resultaat opleveren op basis van de criteria die u opgeeft.

3. Excel Expert voor gegevensanalisten

Dit is een geavanceerde certificering voor Excel-gebruikers die al bekend zijn met de basisprincipes. U leert hoe u geavanceerde rapporten zoals draaitabellen en draaigrafieken invoert, analyseert en maakt met behulp van real-world gegevens van provincies en gemeenten.

Cursusbeschrijving: 

Na het voltooien van deze specialisatie ben je in staat om data tot leven te brengen met behulp van geavanceerde Excel-functies, creatieve visualisaties en krachtige automatiseringsfuncties.

Deze lessen geven je een complete set tools voor datatransformatie, koppeling en analyse. U kunt verbluffende interactieve dashboards ontwerpen en verschillende grafieken beheersen. 

Door tijd vrij te maken voor het bijwonen van een les, kunt u zich concentreren op het leren van de aspecten van Excel die nodig zijn om een ​​certificering te behalen.

Leave a Comment