10 GEZONDHEIDSVOORDELEN VAN CAMPING

10 GEZONDHEIDSVOORDELEN VAN CAMPING

Kamperen is een geweldige manier om er even helemaal uit te zijn. Of u nu moe bent van het stadsleven of toe bent aan avontuur, kamperen biedt u een manier om u een paar dagen volledig op een hobby te richten zonder afleiding van buitenaf. Kamperen biedt vele recreatieve activiteiten zoals wandelen, fietsen, jagen en …

Kamperen is een geweldige manier om er even helemaal uit te zijn. Of u nu moe bent van het stadsleven of toe bent aan avontuur, kamperen biedt u een manier om u een paar dagen volledig op een hobby te richten zonder afleiding van buitenaf. Kamperen biedt vele recreatieve activiteiten zoals wandelen, fietsen, jagen en wild spotten. Campings hebben meestal ook toiletten en douches beschikbaar voor publiek gebruik.

Happy family signing during their camping day by the trailer. Happy family having fun while singing at picnic table by the camper trailer in nature. Man is playing a guitar. picnic camp stock pictures, royalty-free photos & images

De wildernis is een geweldige plek voor u om te Vakantiepark ‘t Rheezerworld, maar het kan ook een uitdagende plek zijn om te genieten van uw favoriete buitenactiviteiten. Of het nu jagen, fietsen of een andere activiteit is die u het liefst in de buitenlucht doet, kamperen stelt u in staat om u volledig op uw hobby te richten zonder afleiding van het dagelijks leven.

 

1. DE VERSE LUCHT & KAMPEREN

Naar buiten gaan en van de frisse lucht genieten is een van de beste dingen die je voor je gezondheid kunt doen. De natuurlijke omgeving geeft je een boost op manieren die je je misschien niet realiseert – van het stimuleren van je humeur tot het verbeteren van je eetlust en het verlagen van stressniveaus, tijd doorbrengen in de buitenlucht helpt met zoveel meer dan alleen wat je ziet. Wanneer je tijd doorbrengt in de buurt van veel bomen, neem je meer zuurstof op. Dat geluksgevoel dat je krijgt als je je eerste ademteug op de camping neemt, zit niet alleen in je hoofd – nou ja, technisch gezien wel, maar het is een afgifte van serotonine door de extra zuurstof. Je lichaam kan met minder inspanning functioneren als er genoeg zuurstof is. Dat is niet het enige voordeel van frisse lucht. Onderzoek toont aan dat wat tijd buiten doorbrengen je bloeddruk kan verbeteren, je spijsvertering kan verbeteren en je immuunsysteem een extra boost kan geven. Als u een paar dagen buiten bent, heeft u een aantal serieuze gezondheidsvoordelen van de extra zuurstof en de lage niveaus van verontreinigende stoffen.

 

2. SOCIALISATIE

Als je alleen bent, is kamperen heerlijk. De rust, de geluiden van de natuur en de vrijheid om te doen wat je wilt kan verfrissend zijn. Maar als u een vriend of familielid meeneemt, geniet u samen van een unieke ervaring die u zal helpen een gezonde, gelukkige relatie te onderhouden. Onderzoek gepubliceerd in het American Journal of Public Health geeft aan dat socializen uw levensduur kan verlengen en geheugenproblemen kan vertragen. Afgezien van de voordelen voor de gezondheid, maken hechte relaties het leven in het algemeen leuker, dus nodig een paar vrienden uit op uw volgende uitstapje!

 

3. VERBETERDE STEMMING

Happy extended family having a barbecue garden party at sunset. Happy multi-generation family enjoying while making barbecue during garden party at sunset. Kids are having fun. picnic camp stock pictures, royalty-free photos & images

Er zijn veel factoren die bijdragen tot het geluk van een kampeerder, zoals de schoonheid van de natuur, leuke momenten met vrienden en familie, en zelfs het gevoel van zonneschijn op je huid. Wat je misschien zal verbazen, is hoe belangrijk zonlicht is om te bepalen hoe je je voelt. Als we tijd buiten doorbrengen, worden onze hersenen meer blootgesteld aan daglicht. Dit betekent dat ze minder melatonine produceren, wat je stemming kan verbeteren en je gelukkiger kan maken tijdens en na je reis.

 

4. MINDER STRESS

Kamperen is een van de meest stressvrije manieren om tijd in de natuur door te brengen. Als je buiten bent en van de frisse lucht geniet, kun je beter ontspannen en tot rust komen dan wanneer je voor een tv of computerscherm zit. Kamperen zorgt ervoor dat uw lichaam op natuurlijke wijze serotonine en melatonine aanmaakt, wat positieve gevoelens stimuleert en negatieve gevoelens vermindert. U hebt ook meer vrijheid om te kiezen hoe u met anderen omgaat, wat een grote bijdrage levert aan het wegnemen van bronnen van stress, zoals ruzies, meningsverschillen of gebrek aan zelfvertrouwen.

 

5. OEFENING

Van buitenactiviteiten en vissen tot wandelen, fietsen en vliegvissen, kamperen geeft u de kans om te bewegen in een natuurlijke omgeving. De hoeveelheid calorieën die je verbrandt tijdens verschillende soorten kampeeractiviteiten varieert sterk, afhankelijk van hoe actief je bent. Een matige wandeling kan 120-300 calorieën per uur verbranden, terwijl een stevige wandeling tot 500 calorieën per uur kan verbranden. Met vliegvissen kun je 200 calorieën per uur verbranden.

Leave a Comment