7 SOORTEN PERSOONLIJKE BESCHERMENDE UITRUSTING (PBM) OM UW VEILIGHEID TE GARANDEREN

7 SOORTEN PERSOONLIJKE BESCHERMENDE UITRUSTING (PBM) OM UW VEILIGHEID TE GARANDEREN

Als werkgever bent u verantwoordelijk voor een veilige en gezonde werkomgeving voor uw werknemers. U kent de veiligheidsrisico’s binnen uw sector en weet welke maatregelen u kunt nemen om deze risico’s tegen te gaan. Als er risico’s op ongevallen zijn, of zelfs maar kleine overtredingen op het gebied van veiligheid en gezondheid, hebben wij een …

Als werkgever bent u verantwoordelijk voor een veilige en gezonde werkomgeving voor uw werknemers. U kent de veiligheidsrisico’s binnen uw sector en weet welke maatregelen u kunt nemen om deze risico’s tegen te gaan. Als er risico’s op ongevallen zijn, of zelfs maar kleine overtredingen op het gebied van veiligheid en gezondheid, hebben wij een reeks producten die kunnen helpen deze risico’s tot een minimum te beperken

Uw rol als werkgever is het creëren van een positieve en veilige werkomgeving voor uw werknemers. De gezondheid en veiligheid van uw werknemers is van vitaal belang en daarom heeft u veiligheidsmaatregelen getroffen.

WAT IS PERSOONLIJKE BESCHERMENDE UITRUSTING (PBM)?

Het gebruik van PPE, dat staat voor persoonlijke beschermingsmiddelen, is bij uitstek belangrijk wanneer bezigheden worden verricht waarbij geen enkel risico mag bestaan. De juiste persoonlijke beschermingsmiddelen zijn echter niet zomaar te vinden, omdat ze bijna allemaal verschillend zijn. Hiermee wordt bedoeld dat je als vrachtwagenchauffeur vele verschillende soorten middelen nodig hebt om je veilig van A tot Z te kunnen bewegen.

Er bestaat veel verschil in de manier van bescherming. Sommige stoffen kunnen een hoge vernietigingswaarde hebben, andere kunnen de huid irriteren als ze daar lang op blijven plakken. Je kunt ook onder chemicaliën vallen die bescherming vergen. Met onze “first line of defense” PPE-collectie zorgen we ervoor dat je altijd beschermd bent wanneer het nodig is.

1. VEILIGHEID VOOR HET HOOFD

Het dragen van een helm beschermt je en kan haarblessures voorkomen. De helm moet geschikt zijn voor uw werkomstandigheden, zodat u zich kunt blijven concentreren op uw taak. Nu zijn er originele ontwerpen en kunt u kiezen voor stijlvolle opties zoals een afneembaar harnas en comfortabele zweetbanden.

Een helm beschermt uw hoofd; het is aan te bevelen deze tijdens het fietsen te allen tijde te dragen. Helmen worden nu vervaardigd in een grote verscheidenheid van stijlen en maten. U kunt een stevige helm kiezen die past bij uw hoofd en die is aangepast aan uw levensstijl. Extra opties zijn een verstelbaar binnenharnas, evenals comfortabele zweetbanden voor lange ritten.

2. BESCHERM JE OGEN

De ogen zijn het meest complexe en kwetsbare deel van ons lichaam. Elke dag lopen meer dan 600 mensen oogletsel op tijdens hun werk. Met een goede veiligheidsbril kunnen deze verwondingen worden voorkomen. In contact met felle lichtstralen of een infrarode golf? Een lasbril of een schild zal je perfect beschermen!

Gebruik een veiligheidsbril om uw ogen te beschermen tegen ongelukken. Onze veiligheidsbrillen hebben een praktisch ontwerp en zijn ideaal voor dagelijks gebruik. Onze selectie omvat beschermende brillen met blauwe glazen, die worden aanbevolen voor gebruik tijdens het lassen of wanneer u in contact komt met verblindend licht. Al onze lijsten en montagematerialen zijn individueel gegarandeerd!

3. GEHOORBESCHERMING

Werkt u in een omgeving met hoge geluid­niveaus? In dat geval is het zeer belangrijk om gehoorbescherming in overweging te nemen. Oordopjes zijn zeer comfortabel, maar oorkussen zijn handig op de werkvloer omdat u deze snel kunt opzetten en weer afdoen. Echter, oordopjes blokkeren betere geluidsoverdracht dan oorkussens en ze vallen eerder uit (bij hoogvliegende lawine of bij snel dalende lift).

Female Doctor or Nurse Wearing Scrubs and Protective Mask and Goggles Banner Female Doctor or Nurse Wearing Scrubs and Protective Mask and Goggles Banner. clothing protection stock pictures, royalty-free photos & images

Bescherm uw gehoor met deze handige oorbeschermers. Of u nu op een werkplek met veel lawaai werkt of gewoon van een concert wilt genieten zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de bescherming van uw gehoor, deze oorbeschermers zijn ideaal. Ze zijn zacht en comfortabel, met een verstelbare hoofdband die geschikt is voor bijna elk volwassen hoofdformaat. De oorkappen zijn ook verkrijgbaar in drie verschillende kleuren, zodat u het paar kunt kiezen dat het beste bij uw stijl past!

4. ONDERHOUD EEN GOEDE ADEMHALING

Bescherm uzelf tegen fijn stof en andere gevaarlijke deeltjes als u op het werk een stofmasker draagt. Een masker biedt bescherming tegen kleine deeltjes in uw mond en neus, bijvoorbeeld als u met stoffen als gips of zand werkt. Het is sterk aan te bevelen een volgelaatsmasker te gebruiken als het materiaal echt giftig is, en ervoor te zorgen dat het bij gebruik goed op het gezicht blijft zitten.

5. BESCHERM UW HANDEN MET DE JUISTE HANDSCHOENEN

Hand- en vingerbescherming is een belangrijk gebied voor de arbeidsveiligheid. Hand-, pols- en vingerbescherming zijn ontwikkeld uit speciale materialen om de huid doeltreffend te beschermen tegen krassen, sneden en slijtage. Veiligheidshandschoenen fungeren als bufferzone tussen een blootgestelde hand en scherpe, snijdende of schurende voorwerpen. Voor elke toepassing moet dus de juiste handschoen worden gebruikt, met onze ruime keuze aan handschoenen voor diverse bedrijfstakken:

Zoek je de juiste handschoen? Wij hebben voor u kwaliteitshandschoenen geselecteerd die ideaal zijn voor de meeste beroepen. Of u uw handen nu wilt beschermen tegen schokken, scheuren, koude of vloeistoffen, wij hebben een ruim assortiment handschoenen geselecteerd die geschikt zijn voor uw activiteit en perfect geschikt zijn voor het werk.

Female Medical Worker Wearing Protective Face Mask and Gear Against Dark Background Female Medical Worker Wearing Protective Face Mask and Gear Against Dark Background. clothing protection stock pictures, royalty-free photos & images

Handschoenen beschermen de handen en vingers tegen spattende voorwerpen of verwondingen bij het werken met scherpe materialen. Hot-shot bescherming kan een alternatief zijn voor UV-bescherming en het is mogelijk om beide te bereiken met hetzelfde vetpotlood. Handschoenen zijn de ideale keuze om het risico van snel opkomende brandwonden te verkleinen, vooral bij het werken met chemicaliën.

6. BESCHERMING VOOR DE VOETEN

Voetbescherming is een fundamenteel veiligheidselement, aangezien het ons eerste contact met de grond is. Tot de middelen ter bescherming van de voeten behoren veiligheidslaarzen (type Sb, S1, S2 of S3) en laarzen (type S4 of S5). Schoenen kunnen worden uitgerust met antislipschoenplaten, wetende dat 1,9% van alle valpartijen wordt veroorzaakt door uitglijden of vallen. Op gladde oppervlakken, zoals sneeuw en ijs, worden spijkers aanbevolen. Speciale sokken kunnen ook extra comfort bieden.

Veiligheidsschoeisel is de ideale oplossing om uw voeten te beschermen tegen zware gewichten. Schoenen (type Sb, S1, S2 of S3) en laarzen (type S4 of S5) kunnen in onze online-shop worden gekocht om uw voeten tijdens het werk meer veiligheid en comfort te bieden. Wanneer u besluit werkschoenen te bestellen, is het belangrijk te zoeken naar een merk dat een breed scala aan producten vertegenwoordigt, zoals Puma, Reebok en Nike.

7. DRAAG DE JUISTE WERKKLEDING

Een goed uitgeruste en goed functionerende werkplaats is van cruciaal belang voor goed werk. Indien de eigenaar de schade, veroorzaakt door een verkeerde behandeling, niet herstelt, bestaat er altijd een risico op ongevallen. Als bijvoorbeeld een deur verkeerd draait en tegen iemand dichtvalt, kan die persoon gewond raken. Gelukkig kunt u al deze ongelukken voorkomen met beschermende kleding en lederen handschoenen met hoge zichtbaarheid.

Om ervoor te zorgen dat u goed voorbereid bent op alle eventualiteiten, hebben wij onze populaire EHBO-kit uitgebreid met een kleine kit met een oogbeschermingsmasker, rubberen handschoenen en een grote set noodsleutels. Deze kit nodigt u uit om altijd de juiste middelen bij de hand te hebben om de ergste rampen te voorkomen en maakt het gemakkelijker om in gevaarlijke omgevingen te werken. In de kleine koffer hebben we alles gecombineerd wat u nodig heeft voor uw veiligheid.

Leave a Comment