Superjacht K2 – aan boord van het 50 meter lange Columbus Yacht

Superjacht K2 – aan boord van het 50 meter lange Columbus Yacht

Columbus Sport 50 M/Y K2 zal naar verwachting officieel debuteren op de volgende Monaco Yacht Show in september. Een nieuw 50m-model dat wordt gekenmerkt door de onderscheidende elementen van dit ontwerp dat nieuwe esthetische nuances combineert met een technische ontwikkeling van de romp om een ​​hoog niveau van comfort te garanderen, zelfs bij varen in …

Columbus Sport 50 M/Y K2 zal naar verwachting officieel debuteren op de volgende Monaco Yacht Show in september. Een nieuw 50m-model dat wordt gekenmerkt door de onderscheidende elementen van dit ontwerp dat nieuwe esthetische nuances combineert met een technische ontwikkeling van de romp om een ​​hoog niveau van comfort te garanderen, zelfs bij varen in ruwe zeeomstandigheden.

Het succes van de SPORT-lijn van Columbus Yachts, opgericht in 2011 met de bekroonde modellen van 40 meter, wordt bevestigd. Verticale boog en gestroomlijnd profiel, stilistisch gezien heeft dit project de tijd doorbroken en is het een icoon van sportiviteit en elegantie geworden. Tegenwoordig is de vloot verrijkt met een nieuw 50-metermodel dat wordt gekenmerkt door de onderscheidende elementen van dit ontwerp, dat nieuwe esthetische nuances combineert met een technische ontwikkeling van de romp om een ​​hoog niveau van comfort te garanderen, zelfs tijdens het varen in ruwe zeeomstandigheden.

Het exterieur en interieur design

Het exterieur- en interieurontwerp is geschreven door Luca Dini Design & Architecture. “Het concept van dit jacht weerspiegelt de persoonlijkheid, stijl en benadering van het leven van de eigenaar. Elegant, verfijnd, attent, veeleisend, maar ook sportief, reiziger en ruimdenkend”, zegt Luca Dini, oprichter van de Luca Dini Design & Architectuur studio.

Sailing with sailboat Sailing with sailboat. Long exposure. yatch stock pictures, royalty-free photos & images

Met verschillende nieuwe oplossingen die zijn ontworpen op het specifieke verzoek van de ervaren eigenaar die bezig is met zijn derde project met Palumbo Superyachts, biedt K2 plaats aan 11 gasten in vijf comfortabele hutten en 11 bemanningsleden die zeven hutten delen.

Met verschillende nieuwe oplossingen die zijn ontworpen op het specifieke verzoek van de ervaren eigenaar die aan zijn derde project met Palumbo Superyachts werkt, biedt M/Y K2 plaats aan 11 gasten in vijf comfortabele hutten en 11 bemanningsleden die zeven hutten delen. “Het concept van dit jacht weerspiegelt de persoonlijkheid, stijl en levenshouding van de eigenaar. Elegant, verfijnd, attent, veeleisend, maar ook sportief, reiziger en ruimdenkend”, zegt Luca Dini, oprichter van de Luca Dini Design & Architecture-studio. Vanuit het oogpunt van scheepsbouwkunde en architectuur worden de lijnen van Columbus Sport 50 M/Y K2 gekenmerkt door een vlijmscherpe verticale boeg, met tweesnijdende dwarsdoorsneden om de zeewaardigheid te verbeteren en de boot droog te houden, zelfs in ruwe zeeomstandigheden.

Het interieur is schoon, helder, harmonieus en coherent. De buitenruimte heeft een zwembad met een bubbelbad en veel ontspannings- en amusementsruimtes.

De boot is uitgerust met een tender en jetski respectievelijk achter op het benedendek (3,31 meter Seadoo) en op de boeg (Castoldi Jet tender 21 van 6,5 meter). De tender wordt te water gelaten en door een zijopening in de romp getrokken.

entertainmentsysteem van de nieuwste generatie

Het multitouch-dashboard van Team Italia, ontworpen in samenwerking met het Palumbo Superyachts-team en de kapitein van M/Y K2, is gebaseerd op de concepten veiligheid en wendbaarheid, waardoor de kapitein zich kan aanpassen aan alle omstandigheden op zee.

Wide angle shot of front of the yacht Wide angle shot of front of the yacht in summer timeWide angle shot of front of the yacht in summer time yatch stock pictures, royalty-free photos & images

K2 heeft een entertainmentsysteem van de nieuwste generatie ontwikkeld in samenwerking met Videoworks. Om externe verbindingen mogelijk te maken, zijn twee Bavaria Cruiser Line 900 High Power-antennes geïnstalleerd, om te kunnen rekenen op volledige satellietsignaalontvangst vanuit elke hoek waarin het jacht zich bevindt, en drie Cradlepoint 5G-ready dual-modems. Dit laatste zal het, dankzij de tweede uitneembare modem die in het apparaat is geïntegreerd, mogelijk maken om over te schakelen naar 5G-technologie, waardoor lang werk aan boord wordt vermeden.

Columbus Sport 50 M/Y K2 is beschikbaar voor charter

Columbus Yachts is een merk van Palumbo Superyachts. Palumbo Superyachts begon in 2008, toen het merk Columbus Yachts werd opgericht, en lanceerde in 2011 zijn eerste superjacht van 54 meter, symbolisch Prima (de eerste) gedoopt. Momenteel omvat Palumbo Superyachts een vertegenwoordigingskantoor in Monaco en een logistiek netwerk van vijf scheepswerven in de Middellandse Zee (Ancona, Malta, Marseille, Napels en Savona); het exploiteert ook ISA Yachts, Columbus Yachts, Mondomarine en Palumbo SY Refit.

Het totale effect wordt gecompleteerd door merkmeubilair, met een voorliefde voor de Fendi-collectie, maar met een scherp oog voor de klassieke en kleermakerstraditie van grote nationale bedrijven. In het voorstel worden de tonen van kleur gegeven door de selectie van textielmaterialen die in staat zijn om elke omgeving harmonieus te voltooien, met aandacht voor kleine details, met behoud van een sterke mannelijke indruk. Het is een kostbaar interieur, dat aangename verrassingen voorbehoudt en gastvrij is met geruststellende luxe. Een ander aspect dat bijzonder goed ontwikkeld is vanuit technisch oogpunt, was de vermindering van geluid en trillingen, waardoor extreem lage geluidsniveaus in de gastenkamers werden bereikt en vooral belangrijk omdat deze werd verkregen met een waarde van 85% van het maximale vermogen van het aandrijfsysteem, dus met een snelheid die enigszins hoger dan 20 knopen.

M/Y K2 wordt aangedreven door twee MTU-motoren van 2000 pk en kan een maximale snelheid van 21,5 knopen bereiken, met een kruissnelheid van 17 knopen en een breed bereik voor trans-Atlantische overtochten. Het multitouch-dashboard van TEAM Italia, ontworpen in samenwerking met het Palumbo Superyachts-team en de kapitein van M/Y K2, is gebouwd op de concepten veiligheid en wendbaarheid, waardoor de kapitein zich kan aanpassen aan alle omstandigheden op zee. Kortom, Columbus Sport 50 belichaamt twee verschillende zielen waardoor het een absoluut sportieve boot is in termen van maximale snelheid zonder concessies te doen aan comfort en bereik, en absoluut in lijn is met vaartuigen van het verplaatsingstype wanneer cruisen met economische snelheid. De boot is uitgerust met een tender en jetski respectievelijk achter op het benedendek (3,31 meter Seadoo) en op de boeg (Castoldi Jet tender 21 van 6,5 meter). De tender wordt te water gelaten en door een zijopening in de romp getrokken. M/Y K2 heeft een entertainmentsysteem van de nieuwste generatie ontwikkeld in samenwerking met Videoworks. Om externe verbindingen mogelijk te maken, twee VSAT Sailor 900

Leave a Comment