6 natuurlijke ongediertebestrijdingsmethoden die echt werken

6 natuurlijke ongediertebestrijdingsmethoden die echt werken

Heb je een hekel aan het gebruik van agressieve chemicaliën in je huis om ongedierte kwijt te raken? Nou, je bent niet de enige. Veel mensen, waaronder ikzelf, zijn op zoek naar meer natuurlijke oplossingen voor ongediertebestrijding. Deze methoden zijn niet alleen veiliger voor uw gezin en huisdieren, maar ze werken ook net zo goed, zo niet …

Heb je een hekel aan het gebruik van agressieve chemicaliën in je huis om ongedierte kwijt te raken? Nou, je bent niet de enige. Veel mensen, waaronder ikzelf, zijn op zoek naar meer natuurlijke oplossingen voor ongediertebestrijding.

Deze methoden zijn niet alleen veiliger voor uw gezin en huisdieren, maar ze werken ook net zo goed, zo niet beter dan traditionele, op chemicaliën gebaseerde insectenwerende middelen. In deze blogpost bespreken we enkele van de beste manieren om mieren, spinnen, vliegen en andere vervelende beestjes af te weren met zelfgemaakte insectenwerende middelen en oplossingen!

6 ideeën voor natuurlijke ongediertebestrijding

Hier zijn enkele van de beste ideeën voor natuurlijke ongediertebestrijding die voor u zullen werken. Deze ideeën zijn door de jaren heen getest en uitgeprobeerd door mijzelf, mijn familie en talloze lezers. Ze werken echt!

Natuurlijk van mieren afkomen

Als het weer in de lente eindelijk begint op te warmen, voel ik altijd een enorm teken van opluchting. Dat wil zeggen … totdat ik een mier door mijn keuken zie rennen. Jakkes!

Waar ik woon, duiken deze vervelende kleine beestjes elk jaar tijdens het lenteseizoen op. Gelukkig gaf me dat de mogelijkheid om een ​​mierenspray met 3 ingrediënten te ontwikkelen die de beestjes weghoudt… geen onnodige (en gevaarlijke!) chemicaliën nodig.

Deze natuurlijke ongediertebestrijding voor mieren wordt geleverd in de vorm van een eenvoudige spray. Het enige wat je nodig hebt is een spuitfles, wodka (of toverhazelaar) en essentiële pepermuntolie. Mix het en spuit de mieren weg! Het is gemakkelijk en effectief.

Pak het recept voor de mierenspray hier.

Fruitvliegen zijn een van de meest voorkomende huishoudelijke plagen. Ze lijken uit het niets te verschijnen en zijn ronduit vervelend. Het is verbazingwekkend hoe zoiets kleins me ZO veel kan storen.

Een natuurlijke manier om van fruitvliegjes af te komen, is door een zelfgemaakte val te maken. Dit idee werkt omdat het de kleine vliegjes naar binnen lokt met wat ze het meest aangetrokken voelen: de geur van gistend fruit (bruto).

Deze methode gebruikt slechts een paar ingrediënten die je waarschijnlijk al in je keuken hebt: appelciderazijn en afwasmiddel! Voeg beide toe aan een container (ik gebruik liever een glazen glazen pot zodat ik de binnenkant kan zien en ervoor kan zorgen dat het werkt), en dek het vervolgens goed af met plasticfolie.

Prik een paar kleine gaatjes in de bovenkant, en voila! De fruitvliegjes worden aangetrokken door de azijngeur en vliegen via die kleine gaatjes in de val, maar kunnen niet ontsnappen door de afwasmiddel en plasticfolie. Dag fruitvliegjes.

The Pink Stuff Reinigingsspray

Met deze The Pink stuff reinigingsspray kunt u uw oppervlakken, maar ook uw vaat snel schoonmaken. Deze spray haalt vet makkelijk weg en het laat een glanzend schone afwerking achter. Het product is een veganistisch vriendelijk product.

Kenmerken:

  • Snijdt makkelijk door vet
  • Laat uw vaat en oppervlakken sprankelend schoon achter
  • Veganistisch vriendelijk product

Inhoud: The Pink Stuff Reinigingsspray – 500ml

Verzending en retour

Mag dit product retour? Ja, mits ongeopend.
Bekijk alle voorwaarden m.b.t. retourneren hier

De volledige instructies voor deze natuurlijke fruitvliegenval vind je hier.

Als er iets is waar ik niet tegen kan, dan zijn het wel muggen. Ze zijn meedogenloos en zo vervelend, en ik schijn een absolute magneet voor hen te zijn! De jeukende bult die ze achterlaten is genoeg om me gek te maken. Om nog maar te zwijgen van het feit dat ze behoorlijk vervelende ziektes kunnen dragen, zoals zika en het westnijlvirus.

Er zijn een paar natuurlijke manieren om muggen af ​​te weren, maar mijn favoriete methode is het gebruik van zelfgemaakte citronellakaarsen. Citronella is verwant aan citroengras en beide planten worden vaak gebruikt rond terrassen en patio’s, omdat het helpt om een ​​aangenamere buitenomgeving te creëren. Citronella heeft een subtiele citrusgeur die voor mij geweldig ruikt, maar de muggen hebben er absoluut een hekel aan. Win-win!

Maak je geen zorgen als het maken van kaarsen ingewikkeld klinkt. Je zult versteld staan ​​hoe gemakkelijk het is! Ik gebruik graag citronella-kaarsen op het terras, omdat ze een mooi vleugje sfeer toevoegen en mijn gezin beschermen tegen bloedzuigend ongedierte.

Hier leest u hoe u een partij zelfgemaakte citronella-kaarsen voor uw terras maakt.

Dit natuurlijke insectensprayrecept is mijn absoluut favoriete manier om muggen, vliegen en ander ongedierte weg te houden tijdens de warmere maanden terwijl ik tijd buitenshuis doorbreng. Ik gebruik het al jaren en het werkt echt!

Ik zal eerlijk zijn: ik kan geen eer opeisen voor deze natuurlijke ongediertebestrijding. Ik leerde deze DIY van een vriend van mij toen ik haar in Florida bezocht. Als deze spray werkte tegen al die beestjes uit Florida… je weet dat het praktisch overal zal werken.

Er zijn maar een paar ingrediënten nodig om een ​​partij van deze insectenwerende spray op te zwepen: water, toverhazelaar of wodka en een paar etherische oliën. Daarna gewoon schudden en sprayen. Het werkt op tenten, tassen, huid, kleding, enz.

Houd vliegen op afstand met deze rare (maar effectieve) natuurlijke 

Ah, er gaat niets boven zitten om buiten te dineren in de zomerbries. Dat wil zeggen … totdat vliegen je heerlijke buitenfeest beginnen te bombarderen. Er is niets erger dan constant ongedierte weg te moeten meppen terwijl je ook probeert te genieten van je maaltijd.

Gelukkig had ik een andere zeer slimme vriend voor het diner op een avond buiten dineren, net het bovenstaande scenario. Ze gaf me een tip om vliegen op afstand te houden die ik eerst, ik geef het toe, een beetje raar vond. Maar proberen kan geen kwaad, toch? Ik ken SWEAR door deze methode. Het werkt!

Het enige wat je hoeft te doen is een glas (ja, een normaal, normaal helder drinkglas) te nemen en het te vullen met een paar centen, en dan af te vullen met water. Maak er een paar en zet ze rond de tafel en je zult direct minder vliegen opmerken.

Weet je niet zeker of die vliegpreventietruc iets voor jou is of nerveus over kinderen die overal water morsen? Probeer in plaats daarvan deze alternatieve manier:

Deze tweede methode is vergelijkbaar met de eerste, maar gebruik in plaats van glazen water met centen een doorzichtige plastic zak gevuld met water en een paar centen. Hang de tas vervolgens boven de tafel. Ik heb ontdekt dat het ophangen van 3 van deze tassen ongeveer goed is.

Waarom werkt het? Ik weet het niet helemaal zeker, maar ik heb gehoord dat de koperen centen eruitzien als grotere insectenogen voor de vliegen – het schrikt ze af. Ik weet niet zeker of dat de exacte wetenschappelijke reden is waarom, maar ik weet wel dat het WERKT.

Meng een natuurlijke ongediertebestrijdingsspray voor uw planten

Ongedierte stoort niet alleen ons mensen, maar ze kunnen ook grote schade aanrichten aan onze geliefde planten! Ik heb meer dan mijn deel van de run-ins met bladluizen, witte vlieg en spintmijten gehad. Deze plagen zijn klein, maar ze kunnen grote problemen veroorzaken voor je planten – schade die vaak onomkeerbaar is.

Het goede nieuws is dat er natuurlijke oplossingen zijn voor ongediertebestrijding die veilig zijn voor uw planten! Je kunt een zelfgemaakte spray maken met alledaagse ingrediënten zoals water, knoflook, munt, cayennepeper en afwasmiddel.

Ik heb ontdekt dat deze natuurlijke ongediertebestrijdingsspray effectief is tegen de meest voorkomende tuinongedierte. Meng gewoon een batch en bewaar deze in een spuitfles. Wanneer je een plant ziet met schade door ongedierte, is het tijd om te spuiten. Schud de fles goed en spuit alle delen van de plant. Zorg ervoor dat je ook de onderkant van de bladeren krijgt … die insecten verstoppen zich graag.

1 thought on “6 natuurlijke ongediertebestrijdingsmethoden die echt werken”

Leave a Comment