7 soorten persoonlijke beschermingsmiddelen PBM om uw veiligheid te garanderen

7 soorten persoonlijke beschermingsmiddelen PBM om uw veiligheid te garanderen

In deze tijd van het coronavirus is het belangrijk om te weten welke soorten persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) er zijn en wanneer u ze moet gebruiken. PBM’s zijn niet alleen voor ziekenhuizen en zorgverleners, maar ook voor iedereen die contact wil voorkomen met het virus. In dit artikel leert u over de verschillende soorten PBM’s die …

In deze tijd van het coronavirus is het belangrijk om te weten welke soorten persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) er zijn en wanneer u ze moet gebruiken. PBM’s zijn niet alleen voor ziekenhuizen en zorgverleners, maar ook voor iedereen die contact wil voorkomen met het virus. In dit artikel leert u over de verschillende soorten PBM’s die er zijn en hoe ze u kunnen helpen uw veiligheid te garanderen.

WAT IS PERSOONLIJKE BESCHERMENDE UITRUSTING (PBM)?

Persoonlijke beschermende uitrusting, of PBM, is een soort veiligheidsuitrusting die wordt gebruikt door werknemers in verschillende industrieën. PBM kan bestaan ​​uit items zoals helmen, veiligheidsbrillen, gehoorbescherming, ademhalingsbescherming, schoenbescherming en handschoenen. Het doel van PBM is om de werknemer te beschermen tegen potentiële fysieke schade die kan worden opgelopen tijdens het uitvoeren van zijn of haar werkzaamheden.

1. Hoofdbescherming

Wanneer u werkzaamheden uitvoert waarbij er gevaar is voor letsel aan het hoofd, is het dragen van een veiligheidshelm verplicht. Er zijn verschillende soorten veiligheidshelmen die geschikt zijn voor verschillende werkomgevingen. Het is belangrijk om de juiste helm te kiezen die voldoet aan de veiligheidsnormen van uw werkplaats.

Hoofdbescherming PBM is de eerste van de zeven soorten PBM waar we het over zullen hebben. Dit type persoonlijke beschermingsmiddelen helpt het hoofd van een persoon te beschermen in situaties waarin hij gevaar loopt door zware vallende voorwerpen, stoten tegen het hoofd of extreme temperaturen. Hoofdbescherming Persoonlijke beschermingsmiddelen zijn er in een groot aantal verschillende vormen, variërend van veiligheidshelmen voor bescherming tegen stoten tot signalisatiemutsen als bescherming tegen de kou. Raadpleeg ANSI Z89.1 om meer te weten te komen over de industrienormen voor PBM voor hoofdbescherming.

2. Oogbescherming

Oogbescherming helpt de ogen van een persoon te beschermen tegen allerlei gevaren, van het felle licht van een lasboog tot rondvliegend puin in een machinewerkplaats. Het is belangrijk om een ​​type oogbescherming te kiezen dat geschikt is voor uw taken, aangezien niet alle vormen even effectief zijn tegen dezelfde gevaren, dus zorg ervoor dat u de industriestandaard ANSI Z87.1 controleert . Veiligheidsbrillen zijn een populaire keuze vanwege de kosteneffectieve bescherming die ze bieden tegen verschillende gevaren van rondvliegend puin.`

3. Gehoorbescherming

Harde geluiden op het werk kunnen op lange termijn grote schade aan het gehoor veroorzaken, vooral wanneer de persoon gedurende een lange periode vaak wordt blootgesteld. Dat is de reden waarom veel werknemers gehoorbescherming PBM gebruiken , zoals oordopjes of oorkappen die voldoen aan ANSI S12.6 . Oordopjes in bulk kopen is een populaire manier om gehoorbescherming te krijgen tegen een voordelige prijs.
1. Oordoppen of oorkappen: Dit zijn de meest basale vormen van gehoorbescherming. Ze worden vaak gebruikt in lawaaierige werkomgevingen en kunnen u beschermen tegen gehoorschade door het dempen van het geluid.

2. Gehoorbeschermende koptelefoons: Deze zijn een beetje meer geavanceerd dan oordoppen en bieden een betere bescherming, vooral als u in een continu lawaaierige omgeving werkt. Koptelefoons bedekken uw oren en beschermen ze tegen schadelijke geluidsniveaus.

3. Geluiddempende muren of panelen: Dit zijn grote panelen die worden geplaatst in ruimtes waar veel geluid

4. Handbescherming

Als je werkt met vloeibare stoffen, oplosmiddelen of andere chemicaliën, is het dragen van handschoenen een goede manier om je handen te beschermen. Je kunt ook handschoenen dragen als je werkt met scherpe voorwerpen of wanneer het risico bestaat dat je handen in aanraking komen met giftige stoffen.

Er zijn verschillende soorten handschoenen die je kunt dragen, afhankelijk van de situatie. Elke situatie vereist een andere soort handbescherming. Je kunt bijvoorbeeld latex, nitril of PVC-handschoenen dragen als je werkt met vloeistoffen. Als je werkt met oplosmiddelen, moet je EPDM-handschoenen of PVA-handschoenen dragen. Andere soorten handschoenen die je kunt dragen z

5. Ademhalingsbescherming

Een van de meest belangrijke soorten PBM’s is ademhalingsbescherming. Dit is omdat het beschermt je longen tegen schadelijke stoffen in de lucht. Er zijn verschillende soorten ademhalingsbescherming, dus het is belangrijk om te weten welke het beste voor jou is. Sommige mensen kiezen ervoor om een ​​ademhalingsmasker te dragen, terwijl anderen een ademhalingstoestel gebruiken. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je ademhalingsapparaat goed past en dat je weet hoe je het moet gebruiken.

6. Voet- en beenbescherming

Als je werkt in een omgeving waar je gevaar loopt om je voeten of benen te verwonden, is het dragen van de juiste voet- en beenbescherming cruciaal. Er zijn verschillende soorten beschermende kleding en PBM’s (persoonlijke beschermingsmiddelen) die je kunnen helpen je veiligheid te garanderen. Hieronder vind je 7 soorten PBM’s die je kunnen helpen je veiligheid te garanderen:

Laarzen met stalen neuzen: Stalen neuzen laarzen zijn ontworpen om je voeten te beschermen tegen zware voorwerpen die op ze kunnen vallen. Het dragen van een paar laarzen met stalen neuzen kan ervoor zorgen dat er minder kans is dat je ernstige verwondingen oploopt aan je voet als er iets op valt

7. Lichaamsbescherming

Als je werkt in een industrie waar je gevaar loopt om letsel te oplopen, is het belangrijk om te weten welke soorten lichaamsbescherming er zijn. Er zijn veel verschillende soorten beschermingsmiddelen die je kunnen helpen bij het voorkomen van schade. Hier zijn zeven verschillende soorten beschermingsmiddelen die je kunt gebruiken om je veiligheid te garanderen.

Verschillende beroepen vormen een breed scala aan bedreigingen voor het menselijk lichaam, variërend van vallen van een hoogte tot elektrische vlambogen. Elk van deze bedreigingen moet worden aangepakt door het gebruik van een geschikte PBM-oplossing, waardoor dit de meest gevarieerde categorie van de zeven soorten PBM is. 

Een verscheidenheid aan soorten gespecialiseerde PBM vallen ook in deze categorie, waaronder loden schorten voor radiologietechnici en zware thermische en gesmolten metalen PBM voor staal- en ijzerbewerkers. Als uw functie gespecialiseerde PBM vereist, zorg er dan voor dat u met uw management communiceert over aan welke normen het moet voldoen. 

Leave a Comment