Solo reizen: 5 dingen die ik wou dat ik wist

Solo reizen: 5 dingen die ik wou dat ik wist

Ze was meer dan opgewonden toen ze vertelde dat ze in hostels verbleef, alleen haar rugzak gebruikte om maandenlang naar verre oorden te reiSOLOen en vaak alleen at. Wat?! Ik dacht dat ze gewoon geen vrienden thuis had, en daarom reist ze alleen. Wat had ik het mis! Ze leefde haar mooiste leven. Ik was 20 jaar oud. Ik weet …

Ze was meer dan opgewonden toen ze vertelde dat ze in hostels verbleef, alleen haar rugzak gebruikte om maandenlang naar verre oorden te reiSOLOen en vaak alleen at. Wat?! Ik dacht dat ze gewoon geen vrienden thuis had, en daarom reist ze alleen. Wat had ik het mis! Ze leefde haar mooiste leven.

Ik was 20 jaar oud. Ik weet dat ik toen al aardig wat landen had bezocht, maar alleen? Nooit eerder. Ik wist niet eens wat een hostel was en hoe dat werkt. In dezelfde kamer slapen met een stel vreemden sprak me helemaal niet aan. Ik was zo, zo sceptisch. Alleen als ik wist hoeveel vrienden ik de komende drie jaar als solo travel zou maken! 

Het is iets waar veel mensen van dromen, maar weinigen doen het ook echt. Om de een of andere reden intimideert het idee om alleen te reizen veel mensen. Ze denken dat ze zich zullen vervelen, of dat ze de beste ervaringen zullen missen omdat ze niet met een groep zijn. Ik ben hier om je te vertellen dat dit allemaal mythen zijn. Solo reizen is een geweldige ervaring en het is iets dat iedereen minstens één keer in zijn leven zou moeten proberen.

Als ik terugdenk aan mijn eerste solo-reisavontuur, zijn hier vijf dingen die ik zou willen dat iemand me vertelde:

Het is oké als je eerste solo reis geen magische ervaring is 

Het kan in het begin eng zijn. Dingen gaan niet altijd goed. Als je hoort dat iedereen – inclusief ik – zo enthousiast is over hun eerste solo-reis, en die van jou niet aan je verwachtingen voldeed, maak je dan geen zorgen. De volgende zal doen. Of de volgende. Als er geen is, dan is het misschien niet voor jou. En dat is oké. Maar geloof me hierin – het is de moeite waard om het eens te proberen. Laat verwachtingen los en heb een positieve mindset. Je hebt dit!

Maak een grove planning van je solo reis, maar houd rekening met spontaniteit

U wilt uw opties open houden. Misschien ontmoet je mensen en wil je meegaan in hun reisplannen. Of je zou van de lokale bevolking te weten kunnen komen over een verborgen reisjuweel dat je wilt verkennen, maar omdat je alles van tevoren had geboekt, is er geen tijd. 

Ik herinner me dat ik tijdens mijn eerste soloreis naar China spontaan besloot om van Peking naar Xi’an te reizen. Ik koos ervoor om in hostels in beide steden te verblijven, en toen ik in Xi’an aankwam, was ik verbluft toen ik ontdekte dat sommige mensen die ik in Beijing ontmoette dezelfde route volgden als ik en hetzelfde hostel kozen – via mond-tot-mondreclame tussen reizigers ! 

Je kunt een plan maken!

Hoewel het voorbereiden van een soloreis op het eerste gezicht ontmoedigend kan lijken, hoeft het echt niet zo te zijn. Elke reis heeft een begin en een soloreis begint met plannen. Wanneer je inpakt, je reis plant en al je checklists doorzoekt die je moet doen voordat je vertrekt, zul je merken dat je solo-reis een stuk gemakkelijker te plannen en spannender is.

Vergeet niet om eventuele bestemmingen te onderzoeken die u van plan bent te bezoeken, aangezien u misschien enige interesse heeft in de cultuur of muziek die specifiek is voor die plaats. Wees ook beleefd tegen de lokale bevolking, vooral als je in een hotel verblijft dat geen deel uitmaakt van de hotelketen waar je verblijft, zijn er over het algemeen verschillende regels voor het benaderen van individuen en het voeren van een gesprek op straat.

Als je in een buitenlands hotel verblijft, lees dan de cultuur om te voorkomen dat je met mensen praat die je op straat hebt gevonden, gebruik de lift.

Alleen zijn staat niet gelijk aan eenzaam zijn 

Ik was bang om alleen te reizen omdat ik er niet tegen kon om alleen te zijn in de openbare ruimte. Ik ging uit mijn comfortzone en deed het toch. 

Het is vaak beter om wat tijd voor jezelf te hebben dan omringd te zijn door veel mensen. Het punt is dat ik nooit alleen ben, ook al reis ik meestal alleen. Ik kwam dichter bij mensen die ik een paar uur kende dan bij een paar vrienden thuis. Toen ik op zoek was naar een verklaring, realiseerde ik me dat ik dezelfde passie en levensvisie deel met medereizigers. Nu is het alleen reizen en vrienden maken in het buitenland dat werd mijn troost. 

U zult uw vrije tijd productief gebruiken

Als u alleen reist, wordt uw Dag 2 gratis besparing intensief gebruikt. IE laat naar bed gaan, lezen, slapen of eten en rusten.

Vooral als je in een land woont met een 24/7 of 18/6 werkdag-schoolsysteem, is het erg belangrijk om de elektronische apparaten in de vroege uren van de dag en nacht uit te zetten.

Wanneer je midden op de dag rust, hebben je lichaam en geest 2-3 uur de tijd om een ​​beetje te ontspannen en te verwerken.

U zult waarschijnlijk eerder in slaap vallen en met de zon opstaan, wat het beste scenario is. Dit geeft je veel tijd om uit te rusten en te ontspannen voor de rest van je reis.

Je moet iets willen doen terwijl die 2-3 uur bij je zijn.

Solo reizen is een geweldige manier om de wereld te zien en meer over jezelf te leren, maar het kan ook ontmoedigend zijn als je niet voorbereid bent. Hier zijn vijf dingen die ik wou dat ik wist voordat ik solo begon te reizen.

1) Het is oké om bang te zijn

De eerste keer dat ik alleen reisde, was ik doodsbang. Ik was ervan overtuigd dat er iets ergs zou gebeuren en dat ik in een vreemd land zou stranden zonder weg naar huis te kunnen komen.

Maar de realiteit is dat er slechte dingen kunnen gebeuren, of je nu alleen reist of niet, en de beste manier om met angst om te gaan, is door er rechtstreeks mee om te gaan.

2) Je maakt nieuwe vrienden

Een van de beste dingen van alleen reizen is dat je constant nieuwe mensen ontmoet. Of je nu in de bus, trein of in een hostel zit, er is altijd wel iemand om mee te chatten.

CONCLUSIE

Ook al wist ik vanaf het begin niet wat solo reizen voor mij in petto had, ik zou niets veranderen. Ja, ik voelde me soms eenzaam, ik plande te veel, miste kansen of was te verlegen om zoveel vrienden te maken als ik wilde. Maar alles deed me groeien en een deel van mezelf ontdekken waarvan ik niet eens wist dat het bestond – een stoutmoedig, onbevreesd en vriendelijk meisje, altijd op zoek naar het onverwachte dat echte reizen belooft. 

Leave a Comment