Dekt de autoverzekering andere bestuurders dan jijzelf?

Dekt de autoverzekering andere bestuurders dan jijzelf?

Terwijl u het autoverzeker sofferteproces doorloopt, weet u misschien niet wie wel en niet nodig is om als bestuurder op uw polis te vermelden. Je huisgenoot? Hoe zit het met je partner? De oppas?  Laten we eens kijken waarom het belangrijk is om ervoor te zorgen dat u alle stuurprogramma’s op uw polis vermeldt en …

Terwijl u het autoverzeker sofferteproces doorloopt, weet u misschien niet wie wel en niet nodig is om als bestuurder op uw polis te vermelden. Je huisgenoot? Hoe zit het met je partner? De oppas? 

Laten we eens kijken waarom het belangrijk is om ervoor te zorgen dat u alle stuurprogramma’s op uw polis vermeldt en wat de gevolgen zijn van niet-openbaar gemaakte stuurprogramma’s. Kortom, als ze op uw autoverzekering staan, zijn ze gedekt. En als ze niet worden vermeld, moeten ze misschien worden vermeld.

Wat is een onbekende bestuurder?

Een geheime bestuurder is iemand die regelmatig in uw voertuig rijdt en niet op uw autoverzekeringspolis staat vermeld. Wanneer u een offerte voor een goedkope autoverzekering start, wordt u gevraagd om informatie te verstrekken voor elke bestuurder van uw auto of auto’s. Maar weten wie wel en wie niet op de lijst moet staan, kan moeilijk zijn, vooral als u denkt aan mensen die niet bij u in huis wonen maar wel af en toe in uw auto rijden.

Wie moet ik op mijn autoverzekering vermelden?

Terwijl u het offerteproces voor het verkrijgen van een autoverzekering Nederland doorloopt, wordt u gevraagd om chauffeurs op te geven, inclusief uzelf. Hier is een aantal aanwijzingen die u moet volgen bij het bepalen van wie u op uw verzekeringspolis moet vermelden:

  • Kinderen die een actief rijbewijs hebben; inclusief kinderen op school
  • Echtgenoten en wettelijke partners
  • Elk gezinslid dat regelmatig uw voertuig bestuurt
  • Iedereen die het eigendom van uw voertuig deelt

U moet ook iedereen vermelden die regelmatig toegang heeft tot uw voertuig – huisgenoten, buren, vrienden of familieleden – tenzij ze hun eigen verzekering hebben. Wat bedoelen we met reguliere toegang? Als iemand regelmatig meer dan twee keer per maand in uw auto rijdt, moet deze op uw polis worden vermeld. 

En heb je een situatie die voelt alsof deze in het grijze gebied valt, dan is het een goed idee om bij vragen contact op te nemen met je autoverzekeraar.

Waarom is het belangrijk om alle stuurprogramma’s te vermelden?

Aanmelden voor een autoverzekering kan aanvoelen als informatie-overload, daarom is het begrijpelijk dat u een bestuurder op uw polis vergeet te noemen. Maar het hebben van een onbekende bestuurder kan om een ​​aantal redenen riskant zijn.

  • Risico 1:  Als u uw verzekeraar niet op de hoogte stelt van elke bestuurder, kan dit van invloed zijn op het al dan niet gedekt zijn van een claim. Hier is een voorbeeld: als een onbekende bestuurder betrokken is bij een ongeval, bestaat de kans dat uw autoverzekering de verliezen of schade aan uw voertuig niet dekt. 
  • Risico 2:  Een polis zonder alle chauffeurs wordt niet correct weergegeven in uw tarief. Als uw verzekeraar andere bestuurders ontdekt, ziet u mogelijk een onverwachte tariefwijziging, wat niet ideaal is voor u of uw portemonnee.

Om nog maar te zwijgen, sommige autoverzekeringsmaatschappijen in Nederland kunnen ervoor kiezen om u als klant te laten vallen als u niet alle chauffeurs hebt bekendgemaakt tijdens uw eerste offertefase of wanneer een chauffeur uw voertuig regelmatig begon te besturen.

Als alle bestuurders op uw autoverzekering staan, zorgt u ervoor dat er dekking is in het geval van een ongeval (verlies) en krijgt u een nauwkeurige autoverzekeringspremie.

Het is tijd om alle chauffeurs bekend te maken

Duiken in de details van autoverzekeringen nederland kan overweldigend lijken, dus een handige tip bij het kopen van een autoverzekering of het starten van een offerte is om op te schrijven wie er de afgelopen maand in uw auto heeft gereden. U zult blij zijn dat u iets hebt om naar te verwijzen wanneer u wordt gevraagd om alle bestuurders op te sommen voor een offerte voor een autoverzekering. 

En voor het geval u het nodig heeft, laat dit dienen als uw herinnering om een ​​kijkje te nemen in uw polis – wie staat er op de lijst? Wie niet? Wie kan worden verwijderd? Wie moet er worden toegevoegd? Vermelde chauffeurs zijn gelijk aan gedekte chauffeurs, en in tijden dat je een autoverzekering nodig hebt om het meest te schitteren, zul je blij zijn dat je dat gedaan hebt. 

Leave a Comment