Top 10 watersporten die iedereen zou moeten proberen

Top 10 watersporten die iedereen zou moeten proberen

Waarom watersporten? Voor sommige vakantiegangers is een uitstapje naar het strand prime time voor een luie dag. Door het water waden, schelpen verzamelen en afkoelen in hun strandhotel. Voor anderen biedt een reis naar de oceaan een unieke kans om een ​​aantal adrenaline-pompende watersporten te beoefenen. Watersport is een van de meest avontuurlijke activiteiten. De meeste mensen geven …

Waarom watersporten?

Voor sommige vakantiegangers is een uitstapje naar het strand prime time voor een luie dag. Door het water waden, schelpen verzamelen en afkoelen in hun strandhotel. Voor anderen biedt een reis naar de oceaan een unieke kans om een ​​aantal adrenaline-pompende watersporten te beoefenen.

Watersport is een van de meest avontuurlijke activiteiten. De meeste mensen geven hier de voorkeur aan boven andere activiteiten omdat het geweldig is en je je vaak kunt uitleven met familie en vrienden. Watersport is niet alleen leuk, maar helpt je ook om fit en gezond te blijven. Je moet gewoon het enthousiasme hebben om in die wateren te duiken.

Jetskiën 

Oorspronkelijk de merknaam van een specifieke variëteit van Kawasaki-watervoertuigen. De term ‘jetski’ is een verzamelnaam geworden voor alle sneeuwscooter-analogen die op het water worden gezien.

Met een waterscooter zoals een jetski, zijn het alleen jij en een 7-10ft. drijvend object dat volledig open is. Het gevoel van vrijheid op het water laat je genieten van wat je anders niet in één keer zou kunnen zien. 360 graden rond kunnen kijken zonder iets om je heen is behoorlijk spectaculair. Niet veel mensen bezitten een waterscooter zoals ze andere dingen doen, dus het is een echte traktatie als je er een kunt huren.

Parasailen

De inspiratie voor de sleepbare parachute als recreatie kwam van een onwaarschijnlijke bron: NASA. Het ruimteagentschap gebruikte de aangepaste parachute als onderdeel van overlevingstraining voor het geval piloten boven water uit vliegtuigen moeten springen.

Nadat touroperators eind jaren zestig op heterdaad waren betrapt, groeide parasailen uit tot een normaal verschijnsel langs de kusten en trok het een menigte. Nieuwe technologie is gevolgd omdat parasailen in populariteit is toegenomen, meer passagiers aan een enkele rit hebben toegevoegd, passagiers hoger hebben gebracht dan voorheen, en natuurlijk de veiligheid van de ervaring hebben verbeterd.

Paddle boarding

Als je nog nooit op een stand-up paddleboard (SUP) hebt gestaan, kan het moeilijk zijn om de aantrekkingskracht te begrijpen. Maar je moet me geloven als ik zeg dat het ongelooflijk leuk is. Paddleboarden is altijd leuker met een maatje. Op het water ben je dichter bij de natuur dan ooit tevoren en er gaat niets boven het delen van die sensatie met een goede vriend.

Een toenemende trend is iSUP, het opblaasbare stand-up paddleboard. Deze opblaasbare vinyl of nylon boards zijn zacht, om blessures bij beginnende rijders te beperken. De boards zijn ook sterk, zodat ze dezelfde gevaren kunnen weerstaan ​​als traditionele hardboards.

Waterskiën en wakeboarden

Waterskiën bestaat al bijna een eeuw. In juni 1922 kwam de achttienjarige Ralph Samuelson uit Minnesota met het idee dat als je op sneeuw kon skiën, je ook op water kon skiën. Ralph probeerde voor het eerst te waterskiën op Lake Pepin in Lake City, Minnesota, voortgetrokken door zijn broer Ben. De broers experimenteerden een aantal dagen totdat Ralph ontdekte dat achterover leunen met de skitips omhoog leidt tot succesvol waterskiën en sindsdien is het een hit.

Surfen en bodyboarden

Beide zijn old school watersportklassiekers. Zowat iedereen heeft wel eens een video gezien van surfers die monumentale golven trotseren alsof het een wandeling in het park is. Ze hebben waarschijnlijk ook minder bekwame surfers zien wegvagen op babygolven op gênante wijze.

Surfen is zeer verslavend. Het is een van de meest populaire boardsporten ooit uitgevonden. Er zijn meer dan 20 miljoen surfers in de wereld, en dat aantal blijft groeien naarmate meer en meer mensen in aanraking komen met de sport, meestal tijdens een vakantie.

Om te beginnen heb je echter alleen een bord en een goed begrip van de basis nodig. Verschillende winkels langs de Ocean City Boardwalk bieden boardverhuur, waaronder 48th Street WaterSports en K-Coast Surf Shop.

Duiken

Iedereen weet wat duiken is; het is de duiker met de luchttank op zijn rug en een mondstuk. De standaard duikopstelling is een tank met gecomprimeerde zuurstof op de rug van de duiker, met een lijn naar een mondstuk. De zuurstof wordt geleverd via een mondstuk, waardoor de duiker kan ademen.

Er is geen andere sport of hobby die spannender of lonender is dan duiken. Duiken geeft je toegang tot het onderwaterleven zoals niets anders dat kan. Dingen vanuit een nieuw perspectief bekijken kan een geheel nieuwe kijk op het leven geven. Om nog maar te zwijgen, het uitzicht onder water is geweldig.

Kajakken

Niet precies hetzelfde als kanoën, maar nog leuker als je het onder de knie hebt. Kajakken omvat (meestal) het gebruik van een waterscooter met gesloten dek die de benen en heupen van de berijder omhult. Sommige kajaks hebben een meer open “sit on top”-configuratie. Anderen zijn opblaasbaar en kunnen elementen van beide combineren.

Het zeilen

Sommigen zien zeilen misschien als de wateractiviteit van een oude man. Deze personen vergissen zich ernstig. Zeilen is een zeer actief tijdverdrijf dat fysieke inspanning vraagt ​​van de deelnemers. Voor degenen die er echt van houden om mee te doen, kan het een geweldige vorm van lichaamsbeweging zijn.

Zeilen is een verkwikkende sport die veel beloningen biedt, niet in de laatste plaats omdat het gewoon zo leuk is. Stel je witte zeilen voor die opbollen tegen een heldere hemel, het frisse gevoel van de bries op je gezicht en de zachte bewegingen van de boot die netjes door het water snijdt. Zeilliefhebbers zeggen vaak dat zeilen meer is dan een sport: het is een levensstijl.

Zwemmen

Oceaanzwemmen biedt de mogelijkheid om iemands fysieke uithoudingsvermogen te testen. Triatleten erkennen het als een van de grootste uitdagingen tijdens hun evenementen. Velen beschouwen het als de meest aangrijpende van de drie. Iedereen die in topvorm wil komen, zal moeite hebben om een ​​veeleisendere activiteit te vinden.

Het is ook nog eens super voor je huid zemvesten, je hebt niet door dat je daadwerkelijk aan het sporten bent, je krijgt elke keer een andere ervaring en het is gratis. Er is geen speciale uitrusting voor nodig, dus iedereen kan op elk moment een duik plannen.

Skimboarden

Skimboarden heeft een rijke geschiedenis. Wat meer dan 60 jaar geleden begon met ronde houten planken, is uitgegroeid tot een zeer competitieve watersport. De meeste mensen kennen skimboarden als “dat ding dat je op het zand doet”, en hoewel dit waar is, is skimboarden zoveel meer geworden dan dat.

Er is evenwicht voor nodig, en er is een behoorlijk deel van het vallen betrokken bij het leren om het goed te doen, maar het is een alternatief voor surfboarden dat sommigen over het algemeen veiliger en leuker vinden.

Leave a Comment