Wat is een AAA-batterijen precies en hoe werken ze?

Wat is een AAA-batterijen precies en hoe werken ze?

Je hebt ze vast wel eens gezien: AAA-batterijen. Misschien heb je ze in een apparaat gebruikt, of misschien weet je gewoon dat ze bestaan. Maar weet je echt wat ze zijn en hoe ze werken? In dit artikel bekijken we AAA-batterijen, wat ze zijn en hoe ze werken. We zullen ook enkele van de verschillende …

Je hebt ze vast wel eens gezien: AAA-batterijen. Misschien heb je ze in een apparaat gebruikt, of misschien weet je gewoon dat ze bestaan. Maar weet je echt wat ze zijn en hoe ze werken?

In dit artikel bekijken we AAA-batterijen, wat ze zijn en hoe ze werken. We zullen ook enkele van de verschillende soorten AAA-batterijen en hun toepassingen onderzoeken.

Wat zijn AAA-batterijen?

AAA-batterijen zijn een type batterij dat vaak wordt gebruikt in kleine apparaten zoals zaklampen, speelgoed en radio’s. Ze worden ook gebruikt in sommige medische apparaten. De naam “AAA-batterij” is afgeleid van de afmetingen van de batterij: deze is ongeveer 3/4 inch breed, 1 1/2 inch lang en 1/2 inch dik. AAA-batterijen bestaan ​​uit drie primaire cellen die in serie zijn geschakeld.

1. Ingrediënten AAA-batterij uitgelegd

Een AAA-batterij bestaat uit drie primaire cellen die in serie zijn geschakeld. Als een van deze primaire cellen stopt met het leveren van spanning, wordt de batterij kortgesloten. De drie cellen zijn mechanisch aan elkaar vergrendeld. Typische elektroden bestaan ​​uit nikkel en mangaan en worden tussen de voorste en achterste micavellen geperst. De verpakking bevat ook een gat of snoer om de gebruikte batterij te verwijderen.

Simpel gezegd, AAA-batterijen zijn gemaakt van een loodanode en een looddioxidekathode, beide ondergedompeld in zure elektrolyt. AAA-batterijen variëren in grootte van 1,0 tot 3,0 volt, meestal, waarbij 1,5 volt standaard is in de VS. De gebruikelijke gemeten waarden zijn 2,1 volt, AAA; 2,4 volt, AA; en 1,5 volt, C. Ze worden meestal gevonden in zilver- of “A” -klepconfiguraties, met uitzondering van een zeer kleine groep apparaten die goudoxidecellen gebruiken.

Omdat twee 1 1/2 C-cellen in serie kunnen worden geschakeld, kunt u twee “AAA”-batterijen gebruiken voor apparaten die slechts 2 volt nodig hebben, zoals rekenmachinehorloges. De meeste apparaten gebruiken echter drie AAA-cellen, AA- of C-cellen om het aantal onderdelen te verminderen en ruimte te besparen.

De fout om een ​​batterij van het verkeerde formaat te gebruiken, is een van de redenen dat u naar een AAA-batterij kijkt wanneer een AA-batterij defect raakt.

2. Verschil tussen AAA- en C AAA-batterijen?

Zowel AAA- als oplaadbare batterijen aaa kunnen een compacte, veilige en betrouwbare stroombron vormen voor een vrij groot aantal toepassingen en besturingssystemen. Hoewel de precieze technische specificaties van beide batterijen vergelijkbaar zijn, is één verschil de nominale stroom waarmee de batterij zal werken.

Als we het hebben over de spanningsniveaus, is het numerieke verschil tussen de twee batterijen opnieuw klein. Een AAA is eigenlijk 2.1V, een C-AAA 2.5V. Deze afname komt neer op 0,4V in spanning en resulteert in een breder potentieelbereik. Bovendien is het type corrosiebescherming ook iets anders. De chemische samenstelling van de batterijen is minimaal, wat resulteert in vergelijkbare beschermingseffecten in beide typen.

Wat is de reden waarom, vanuit zakelijk oogpunt en vanuit het oogpunt van de gebruiker, beide typen geschikt achten en vereist zijn door de industrie, er een standaardisatie is tussen de twee batterijen. Dit omvat de standaardisatie van etikettering, serviceprocedures en hoe ze verpakt worden verzonden.

Er werden drie soorten batterijen gekozen: de AA, AAA en C-AAA. Deze specifieke typen wonen op een specifieke reeks porties. In het document US is AA een afkorting van First Class (1st Class) en AAA van Second Class (2nd Class). In sommige delen van Europa betekent AAA ook het derde type Class III (3rd Class).

3. De AAA-batterij vinden

Deze batterijen zijn meestal afkomstig van AA- en C-cellen met een chemische stof met een hogere capaciteit, zodat ze langer meegaan.

AAA-batterijen zijn te vinden bij de meeste in de winkel gekochte artikelen waar ze een goedkope stroomvoorziening kunnen bieden. Volgens usaheatingsupply.com is de gemiddelde prijs van een AAA-batterij $ 0,10- $ 0,42.

AAA-batterijen variëren in uitgangsspanning, MnMnMnP (mangaan-mangaan-mangaan-fosfor), alkaline en alkaline. De uitgangsspanning van een AAA-batterij is meestal 12 Volt. De 4 ringen aan het uiteinde van de batterij betekenen dat deze van lood is gemaakt, wat de ontmoetingsscore zo hoog maakt.

maar de verschillende soorten cellen betekenen dat ze vaak verschillende spanningswaarden hebben. AA zijn van de 16V- of 18V-cel, C 13V, C-Cell 9V-cellen, MnMnMnP met een MnP-optie, hoewel ongebruikelijk, als je je onderzoek doet, zul je het vinden. Batterijen kunnen blauwe of gele uiteinden hebben. Het is de bedoeling dat je een exemplaar krijgt dat is gemaakt van nikkel/cadmium, dat langer meegaat en niet tot een explosie leidt.

4. Een paar handige tips voor AAA-batterijen

Of je nu een AAA-batterij koopt om als back-up in je product te bewaren of marketingpakketten voor AA-batterijen uitgeeft, hier zijn een paar handige tips voor AAA-batterijen om in gedachten te houden. Wanneer u in uw plaatselijke winkel of online naar vervangende AAA-batterijen zoekt, moet u altijd proberen de verpakking van de batterij duidelijk te lezen om verwarring over het type en de kwaliteit van de batterij te voorkomen.

Als u echter van plan bent AAA-batterijen weg te geven, zorg er dan voor dat u deze volledig hebt opgeladen en dat ze van een etiket zijn voorzien. Voor de zekerheid is het ook een goed idee om niet alleen het type (conventionele) batterij te kennen, maar ook de naam van de fabrikant, de naam van de leverancier, kwaliteitsklasse, maat en andere gerelateerde informatie.

Vergeet ook niet dat zowel AA- als AAA-batterijen op de juiste manier moeten worden bewaard om schade aan uw apparaat te voorkomen. Sommige consumenten raden aan om uw AA-batterijen in gedestilleerd water te bewaren, terwijl u uw AAA in een batterijtas bewaart. Het is echter aan de consument om zijn batterijen op te slaan op de manier die past bij zijn omgeving.

Het type AAA-batterijen

De AAA-batterijen voor consumentenproducten zijn ontworpen in een plug-in-ontwerp, wat betekent dat hun elektrische output wordt gegenereerd door de batterij in het apparaat te plaatsen. De AAA-batterij is een oplaadbare batterij. Kwaliteit AAA-batterijen zijn hetzelfde als de gewone wegwerp AA-batterijen.

De meest voorkomende soorten AAA-batterijen worden weergegeven in het onderstaande diagram.

5. Conclusie: zijn er betere AAA-batterijen?

Zijn er betere AAA-batterijen, goedkope autobatterijen of stroomcellen?

Er zijn echt geen betere AAA-batterijen dan degene die je altijd gebruikt. Het is tenslotte de meest gebruikte auto-accu en net als u heeft uw auto de afgelopen twintig of dertig jaar waarschijnlijk geen verbetering gezien. Aan de andere kant is het praktisch onmogelijk om AAA-batterijen te vinden die niet compatibel zijn met de gadgets die je gebruikt. Je weet wel, degenen die begonnen te vervagen voordat de batterijen dat deden?

Als je denkt: “Misschien moet ik nieuwe AAA-batterijen kopen”, zou ik het persoonlijk afraden. AAA-batterijen zijn immers verbruiksartikelen met een beperkte levensduur. Voorkom bijvoorbeeld dat u deze batterijen na een bepaalde periode gebruikt volgens nieuwe autovoorschriften, afhankelijk van wanneer uw auto is geproduceerd.

De betere keuze is om oplaadbare AA-batterijen en gewone autobatterijen te gebruiken. U kunt hier diepgaand onderzoek vinden voor het kiezen van de juiste set oplaadbare batterijen voor uw auto.

Leave a Comment