Kunststof of aluminium kozijnen | Waar kies jij voor en waarom?

Kunststof of aluminium kozijnen | Waar kies jij voor en waarom?

De discussie over kunststof of aluminium kozijnen speelt al jaren. Er zijn voor- en nadelen aan beide dus het hangt er echt van af wat je zoekt in een frame. Kunststof kozijnen zijn doorgaans goedkoper dan aluminium kozijnen maar ze zijn niet zo duurzaam. Aluminium frames zijn duurder maar ze zijn ook duurzamer en lichter …

De discussie over kunststof of aluminium kozijnen speelt al jaren. Er zijn voor- en nadelen aan beide dus het hangt er echt van af wat je zoekt in een frame. Kunststof kozijnen zijn doorgaans goedkoper dan aluminium kozijnen maar ze zijn niet zo duurzaam. Aluminium frames zijn duurder maar ze zijn ook duurzamer en lichter in gewicht.

Er zijn verschillende redenen om het ene framemateriaal te verkiezen boven het andere. Kunststof monturen zijn doorgaans lichter wat gunstig kan zijn voor mensen met een gevoelige huid of allergieën. Ze geleiden ook minder snel elektriciteit waardoor ze een veiligere keuze zijn voor mensen die met elektronica werken. Aluminium monturen zijn daarentegen over het algemeen duurzamer en bieden een hoger niveau van bescherming tegen de schadelijke UV-stralen van de zon. Ze zijn over het algemeen ook goedkoper dan Aluminium kozijnen deurne. Uiteindelijk hangt het beste framemateriaal voor u af van uw persoonlijke voorkeuren en behoeften.

Kunststof van aluminium

Het is gemakkelijk om te zeggen dat de een beter is dan de ander. Dit is echter niet altijd waar. Het hangt af van de voorkeur die je hebt en natuurlijk de euro’s. Bekijk de offerte voor kozijnen voor meer informatie.

Ik denk eerlijk gezegd dat plastic de beste optie is voor de meeste mensen. Voor 90% van de mensen die mij deze vraag stellen kies ik voor plastic. Ik heb een sterke voorkeur voor evidence-backed statements en ik vind dat deze argumentatie typisch niet onderbouwd is. Als technicus zou je niet te maken moeten hebben met dergelijke ongefundeerde claims. Kunststof is tegenwoordig zowel mooi als veilig terwijl aluminium vroeger lelijk en niet zo stevig was.

Ik denk dat plastic voor de meeste mensen het beste materiaal is. Ik heb hier sterke gevoelens bij dus ik zal uitleggen waarom. Voor de meeste mensen die mij deze vraag stellen kies ik voor plastic. Ik hou er niet van om gedurfde uitspraken te doen zonder bewijs. Vaak is het gewoon een persoonlijke mening die niet gebaseerd is op logica of bewijs. Daar zou je als technicus niet mee te maken moeten hebben. De huidige staat van plastic is zowel mooi als veilig terwijl aluminium vroeger het tegenovergestelde was. Het is niet echt verbeterd qua uiterlijk of materiaaleigenschappen.

Verschil tussen hen

Als je op zoek bent naar een mooi profielframe met een vintage stijl en de mogelijkheid om je dorpelverbindingen aan te passen dan kun je overwegen om een ​​kunststof frame te kopen. Deze lijsten zijn prachtig te vergelijken met traditionele foto’s met houtnerf en hebben kleuren die moderner kunnen zijn zoals blauw of groen. Ze kosten doorgaans minder dan frames gemaakt van wit plastic wat tot 20% goedkoper kan zijn.

U zult genieten van het uiterlijk van foto’s met een houten lijst in natuurlijke of klassieke kleuren. Deze lijsten met houtnerf en profiel zijn erg stijlvol en zijn totaal niet te vergelijken met de glanzend witte lijsten uit de jaren 80. Bovendien zijn kunststof kozijnen tot 20% goedkoper dan houten kozijnen. Dit maakt ze een uitstekende keuze voor uw foto’s.

Kosten van lijsten

De kosten van plastic kunnen eenvoudig worden bepaald door de onderstaande tabel te bekijken. Je ziet verschillende raamformaten met een vast raam of een die kan worden gekanteld en gedraaid. Dit zijn verreweg de meest populaire keuzes.

Hier ziet u de kosten van kunststof kozijnen deuren. In onderstaande tabel ziet u hoeveel het kost om een ​​raam met afwijkende afmetingen en met een vast raam of een draaikiepraam aan te schaffen. Dit zijn verreweg de meest populaire modellen die door huiseigenaren worden gekozen.

Hier ziet u de wisselende kosten voor een kunststof raam. Onderstaande tabel geeft een overzicht van de kosten op basis van de afmetingen van het raam (breedte hoogte en diepte). U ziet dat de meest populaire opties ramen met vaste afmetingen en/of een draai-kiepfunctie zijn.

Prijsverschil

Over de gebouwen gesproken: voor moderne huizen met bijvoorbeeld stucwerk gevels met strakke lijnen passen aluminium kozijnen erg goed. Kunststof oogt daar niet mooi bij, evenals hout.

Wanneer kies je dan wel voor aluminium?

De kosten van plastic kunnen eenvoudig worden bepaald door de onderstaande tabel te bekijken. Je ziet verschillende raamformaten met een vast raam of een die kan worden gekanteld en gedraaid. Dit zijn verreweg de meest populaire keuzes.

Hier ziet u de kosten van kunststof kozijnen. In onderstaande tabel ziet u hoeveel het kost om een ​​raam met afwijkende afmetingen en met een vast raam of een draaikiepraam aan te schaffen. Dit zijn verreweg de meest populaire modellen die door huiseigenaren worden gekozen.

Hier ziet u de wisselende kosten voor een kunststof raam. Onderstaande tabel geeft een overzicht van de kosten op basis van de afmetingen van het raam (breedte hoogte en diepte). U ziet dat de meest populaire opties ramen met vaste afmetingen en/of een draai-kiepfunctie zijn.

Ben je zakelijk op zoek naar kozijnen?

Dat is een terechte vraag want naar mijn mening neemt 10% van de bevolking inderdaad de juiste beslissing als het gaat om het kiezen van metaal voor hun projecten. Ik hou van de materiaaleigenschappen van aluminium – mijn auto is er bijvoorbeeld helemaal van gemaakt en het kan niet roesten. Het is perfect voor het dragen van profielen voor kleine gebouwen maar ook voor vloerisolatie in renovatieproducten. Dit is allemaal ideaal voor mij – niets lelijks of onhandigs aan staal!

Dat is een terechte vraag want ik denk toevallig dat aluminium een ​​geweldig metaal is voor dit werk. Mijn auto is bijvoorbeeld volledig van aluminium en kan nooit roesten. Het is perfect voor gebruik in ondersteunende profielen voor kleine gebouwen net zoals staal zou zijn. Bovendien ben ik een grote fan van vloerisolatieproducten – ze gebruiken altijd dikke aluminium balken om de vloeren te ondersteunen. Dit is allemaal perfect in mijn boek!

De laatste tijd is er veel discussie geweest over het beste bouwmateriaal voor huizen. Sommige mensen geven de voorkeur aan aluminium kozijnen omdat ze er geweldig uitzien bij moderne stucwerkgevels met strakke lijnen. Anderen vinden dat plastic er in deze situatie beter uitziet en dat hout te traditioneel zou zijn. Wat denk je?

Als het gaat om de gebouwen om ons heen zijn aluminium kozijnen een uitstekende keuze voor moderne huizen met strakke lijnen zoals gestucte gevels. Daarnaast ziet plastic er niet goed uit en hout ook niet. Over de gebouwen gesproken: aluminium kozijnen zijn een goede keuze voor moderne huizen met strakke strakke gevels van bijvoorbeeld stucwerk. Kunststof staat niet mooi bij zo’n gevel en hout ook niet.

Leave a Comment